15 Ekim 2024 23:36

BirGün Gazetesi’nden 20. yaş belgeseli

BirGün Gazetesi 20. yaşı vesilesiyle belgesel gösterimi düzenledi. Etkinlikte konuşan Yayın Koordinatörü Yaşar Aydın, “Biz burada olamayacağız belki ama BirGün’ün düşleri yaşamaya devam edecek” dedi.

Fotoğraf: Evrensel

Paylaş

BirGün Gazetesi 20. yaşı vesilesiyle İstanbul'da Cemal Reşit Rey Konser Salonunda belgesel gösterimi düzenledi. Etkinliğe çok sayıda siyasi parti, sendika ve medya kurumu temsilcisi katıldı.

Belgesel gösteriminin öncesinde konuşan BirGün Yayın Koordinatörü Yaşar Aydın, "2004 yılında kurularak AKP döneminin içine doğduk. Bizim hikayemiz AKP'nin medyayı dönüştürmesine karşı bir hikayedir. Bazen direnişin içinde bulduk kendimizi, bazense gazetemiz için direnirken bulduk. Evet, medya kötü durumda. AKP, medyanım yüzde 80nini ele geçirmiş durumda. Ancak, biz vazgeçmedik, bizim vazgeçme lüksümüz yok. Gazetemiz 20 yıllık ama bizim yaşımız 20 değil. Kendimizi, Türkiye'nin 50-60 yıllık devrimci geleneğinin bir devamı olarak görüyoruz. Önümüzde çok fazla 20 yıllar var. Biz burada olamayacağız belki ama BirGün’ün düşleri yaşamaya devam edecek. O yüzden en sevdiğimiz slogan bu daha başlangıç mücadeleye devam" dedi.

Belgeselde, gazetenin çalışanları ve dostlarının röportajları aracılığıyla BirGün’ün öncülü kabul edilen Demokrat Gazetesinden bugüne uzanan tarihsel bir anlatı perdeye taşındı.

Gösterimin ardından söz alan Belgeselin yönetmeni Ümit Oktay Aymelek, "Sayfalarını alıp poster niyetine duvarımıza astığımız gazetenin belgeselini çekmek çok gurur vericiydi" dedi. 

Etkinlik "Bu daha başlangıç, mücadeleye devam" sloganıyla sonlandı. (İstanbul/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

IKBY’den ‘Barzani yarın Erdoğan’la görüşecek’ açıklaması

SONRAKİ HABER

Fernas işçileri gözaltına alındı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa