15 Ekim 2024 23:52
Son Güncellenme Tarihi: 16 Ekim 2024 10:23

Gözaltına alınan Fernas işçileri serbest bırakıldı

İSG önlemlerinin alınması ve ücretlerinin artırılması talebiyle Kurtuluş Parkı’nda açlık grevini sürdüren Fernas İşçileri gözaltına alındı. İşçiler ifadelerinin ardından serbest bırakıldı.

Fotoğraf: Evrensel

Paylaş

Manisa'nın Soma ilçesinde AKP Milletvekili Ferhat Nasıroğlu'na ait olan Fernas Madencilik’te çalışırken Bağımsız Maden İşçileri Sendikasına (Bağımsız Maden İş) üye oldukları için işten çıkarılan madenciler Ankara Kurtuluş Parkı’ndaki direnişlerinin 13’üncü gününde gözaltına alındı.

İşçiler emniyetteki işlemlerinin ardından serbest bırakıldı. Umut Sendikası (Umut-Sen) üyesi Özgü Gözoğlu'nun ise işlemleri devam ediyor.

BİR İŞÇİ BAYILDI

Açlık grevinin ikinci gününde Kurtuluş Parkı’nda gözaltına alınan Fernas maden işçilerinden Eyip Can, baş dönmesi ve baygınlık sonucunda hastaneye kaldırıldı.

NELER YAŞANDI?

Bağımsız Maden İş X hesabında yaptığı paylaşımda, 2 gündür açlık grevinde olan tüm işçilerin ve sendika yöneticilerinin gözaltına alındığı duyurdu.

Açıklamada, “Görün AKP Batman milletvekili Ferhat Nasıroğlu kudretli ilişkilerini! Tüm bu ilişkiler 301'ler sessizce ölsün diye gece gündüz çalışıyor. Kurtuluş Parkı'nda açlık grevinde olan tüm madenciler ve sendika yöneticilerimiz gözaltına alındı. Biz Soma'dan yerin altından geldik kimseden korkmuyoruz. Herkesi bulunduğu yerde ses çıkartmaya çağırıyoruz” denildi.

"MADEN İŞÇİLERİNİN FITRATINDA GÖRÜLEN ÖLÜMÜ FERNAS İŞÇİLERİNE REVA GÖRMESİNLER"

Emek Partisi (EMEP) Antep Milletvekili Sevda Karaca madencilerin gözaltına alınmasıyla ilgili şu ifadeleri kullandı:

“Biri kadın olmak üzere 34 arkadaşımız tam da buradan göz altına alındı. Madenciler göz altında da açlık grevine devam ediyorlar. Durumları, sağlıkları ve moralleri iyi. Bir mesajları var, Maden işçilerinin fıtratında görülen ölümü Fernas işçilerine reva görmesinler diye hepimizi harekete geçmeye davet ediyorlar.” 

(İŞÇİ SENDİKA SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

BirGün Gazetesi’nden 20. yaş belgeseli

SONRAKİ HABER

ABD hava savunma sistemi İsrail’e vardı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa