16 Ekim 2024 02:14

Akdeniz Sanat Günleri başladı

6’ıncısı düzenlenen Akdeniz Sanat Günleri’nin Adana ayağı, Adana Sanatevi'nde düzenlenen etkinliklerle başladı.

Fotoğraf: Evrensel

Paylaş

Bu yıl 6’ıncısı düzenlenen Akdeniz Sanat Günleri’nin Adana ayağı, Adana Sanatevi'nde düzenlenen etkinliklerle başladı.

Sanat Günleri’nin ilk günü akşam saatlerinde Sanatevi’nde Rüya Eylül Ritim Atölyesi ile Özgür Sarıçam Halk Müziği Korosu'nun birlikte seslendirdiği türkülerle başladı. Sanatevi bahçesini dolduran dinleyicilerin büyük ilgiyle karşılandığı dinleti sonrası hayatını kaybeden ressam Ekrem Güvel'in eserlerinin yer aldığı resim sergisi ile Güvel anıldı.

Etkinlik Ressam Hüseyin Yılmaz’ın “Soyut Sanat” üzerine sunumu ile devam etti. Yılmaz, geçmişten günümüze resimde soyutlama örneklerinden seçkilerle bir sunum düzenledikten sonra soruları cevapladı.

"Yaraları Sararken" temasıyla düzenlenen Akdeniz Sanat Günleri, Akdeniz’e kıyısı olan Adana, Antakya, Mersin, Antalya, Osmaniye, Fethiye, Düziçi, Dörtyol ve Kadirli'de 14-26 Ekim tarihleri arasında söyleşi, oyun, şiir etkinliği, dinleti, belgeseli ve sergiyle halkla buluşacak. Akdeniz Sanat Oluşumu (ASO) Adana Yürütme Kurulu adına konuşan Kubilay Altuntaş, toplam 21 etkinliğin 8 gün süreceğini ve ARTİKA SANAT ve SANATEVİ’nin ev sahipliği yapacağını bildirdi. Ayrıca bu yıl ki temalarının “Yaraları Sararken…” olduğunu ve onur konuklarınınsa "Mehmet Karasu" olduğunu söylerken tüm halkımızı da etkinliklere davet etti.

Akdeniz Sanat Günleri Adana Etkinliklerinde bugün Artika Sanat Merkezi’nde Adnan Yücel Anma etkinliği düzenlenecek.  (Adana/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Konya'da birlikte yaşadığı kadını yaralayan zanlı tutuklandı

SONRAKİ HABER

İsrail ordusunun Lübnan'a düzenlediği saldırılarda 23 kişi öldü

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa