16 Ekim 2024 08:35
Son Güncellenme Tarihi: 16 Ekim 2024 11:04

Cenazesi 19 gün sonra bulunan Rojin Kabaiş toprağa verildi

Kaybolduktan 19 gün sonra bulunan üniversite öğrencisi Rojin Kabaiş'in tabutunu kadınlar omuzladı. Kabaiş gözyaşları arasında defnedildi.

Fotoğraf: MA

Paylaş

Van’da 27 Eylül tarihinde kaybolan Yüzüncü Yıl Üniversitesi öğrencisi Rojin Kabaiş’in cansız bedeni Van Gölü Molla Kasım Köyü sahilinde 19 gün sonra bulundu. Van Adli Tıp Kurumu’nda (ATK) otopsi işlemleri yapılan cenaze Diyarbakır'a getirildi. Aileye Van Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkanı Neslihan Şedal ve Halkların Demokratik ve Eşitlik Partisi (DEM Parti) üyeleri de eşlik etti. 
 
Bağlar ilçesine bağlı Yeniköy Mezarlığı’na getirilen Kabaiş'in cenazesi araçla defnedileceği mezarlığa götürüldü.

DEM Partili Dİyarbakır Büyükşehir ve ilçe belediye eş başkanları, TJA, Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) üyeleri ve yüzlerce kişinin katıldığı törenle Kabaiş’in cenazesi defnedileceği mezarlığa götürüldü.

CENAZEYİ KADINLAR OMUZLADI

Cenazeyi kadınlar araçtan indirerek, tabutu mezarlığa kadar taşıdı. Cenaze, kadınların yaktığı ağıt ve gözyaşları arasında defnedildi. Mezarı başında dualar okunmasının ardından kitle mezarlıktan ayrıldı. Aile taziyeleri mezarlıkta kabul ettikten sonra Abdurrahman Enç Taziye Evine geçildi.

Kabaiş’in otopsi işlemleri Van Adli Tıp Kurumunda (ATK) yaklaşık 8 saat sürdü. Vücut bütünlüğü bozulduğu bilgisi edinirken, Kabaiş ailesi kızlarını elbisesinden teşhis etti. Kabaiş’ten, alınan 100’den fazla numunenin bir kısmının Van ATK’ye bir kısmının ise İstanbul ATK’ ye incelenmek için gönderileceği belirtildi.

GİZLİLİK KARARI

Kabaiş’in ön otopsi inceleme sonucu raporu Van Borusuna verilmedi. Savcılığın dosyaya “gizlilik kararı” getirdiğini belirten baro, bu karar nedeniyle bilgi ve belgelerin kendileriyle paylaşılmadığını aktardı. (MA)

ÖNCEKİ HABER

İstanbul'da vapur seferlerine hava muhalefeti: "2. duyuruya kadar yapılamayacak"

SONRAKİ HABER

Suça bulaşan gençlerin sayısındaki artış nedenlerinin araştırılması önerisine ret

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa