16 Ekim 2024 12:55

Davutoğlu'ndan 'şartlı' destek, Dervişoğlu'dan ihanet suçlaması

Müsavat Dervişoğlu, Devlet Bahçeli'nin Öcalan'a çağrısının ardından "Bu filmi bir daha çekemeyeceksiniz" derken, Ahmet Davutoğlu "Bahçeli'nin açıklaması tarihiydi" diyerek destek açıkladı.

Fotoğraflar: Müsavat Dervişoğlu (solda), İsmail Kaplan/AA | Ahmet Davutoğlu, (sağda),  Mustafa Çiftçi/AA

Paylaş

İYİP ve Saadet- Gelecek Partisi'nin grup toplantılarında MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin dünkü Öcalan'a çağrısı yer aldı. İYİP’ten ihanet suçlaması gelirken, Davutoğlu'dan "samimilerse destek veririz” açıklaması geldi. 

İYİP: BU FİLMİ BİR DAHA ÇEKEMEYECEKSİNİZ

2011’de başlayan çözüm sürecini "ihanet süreci" diye niteleyen İYİP Genel Başkanı Müsavat Dervişoğlu, "Rafa kaldırılan ihanet sürecinin yürürlüğe konulmasıdır. Milletçe biz bu filmi seyrettik. Senaryo-yönetmen-yapımcı hepsi aynı, sadece oyunculara yenileri eklenmiş bir devam filmi. Her adımınızı biliyor ve yakından takip ediyorum. Bu filmi bir daha çekemeyeceksiniz. Bu millete de bir daha seyrettiremeyeceksiniz. Gölge oyunları oynayarak ve sonra da pardon diyerek gerçek niyetlerinizi gizleyemezsiniz" dedi. 

DAVUOĞLU'DAN BAHÇELİ'YE 'ŞARTLI' DESTEK

Saadet- Gelecek Partisi TBMM ortak grubunda konuşan Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu da sürece 'şartlı' destek açıkladı. "İki ihtimal var; 'ya milli bir stratejik planlama vardır, bu sorunları çözmeliyiz ve yeni savaş riskine karşı hazırlıklı girmeliyiz, içerideki yaraları kapatmalıyız’ diyordur" diyen Davutoğlu devamında "Eğer böyle diyorlarsa sonuna kadar arkasındayım. Ya da aynen Öcalan'dan mektup alıp 2019 seçimlerine gittikleri gibi, sahte videolarla 2023 seçimleri öncesi hepimizi terörist ilan ettikleri gibi taktik bir manevra yapıyorlarsa sonuna kadar karşısında oluruz" diye konuştu.

Bahçeli'nin açıklamasını "tarihi bir konuşma" olarak değerlendiren Davutoğlu, "Sayın Erdoğan haklı; anaların kendi anadiliyle konuşamadığı günler vardı ve ben her yerde sonra adıma Serok denilecek kadar bu meselelere sahip çıktım. Hala sahip çıkardım. Siz niye bazı Kürtçe levhaları kaldırmak için yıllarca eski İçişleri Bakanı dönemide savaş ilan ettiniz neredeyse? Neden farklı düşünenlere terörist muamelesi yaptınız? Sayın Bahçeli'nin açıklamaları çok önemli. Sayın Bahçeli burada inisiyatif alırsa Türkiye bu süreci rahat yürür. Sayın Bahçeli'nin inisiyatif aldığı böyle bir süreç rahat yürür. Ümit ederim ki bu tahlili yapıp, dünkü konuşması bu bakımında tarihi önemli bir konuşmaydı. Umarım bunu devam ettirir." dedi. (POLİTİKA SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

Tuzla Belediyesi Meclis toplantısında kadın cinayetleri ile ilgili “münferit olay” tartışması

SONRAKİ HABER

Bağımsız Maden İş Sendikası: Kazanmadan Ankara'dan ayrılmayacağız

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa