16 Ekim 2024 11:50

Bağımsız Maden İş Sendikası: Kazanmadan Ankara'dan ayrılmayacağız

Fernas işçilerinin gözaltına alınmasının ardından konuşan Bağımsız Maden İş Sendikası Genel Başkanı Gökay Çakır, "Bu yasalar aslında patronlara da var ama kullanmıyorlar" dedi.

Fotoğraf: Evrensel

Paylaş

Manisa'nın Soma ilçesinde AK Partili Milletvekili Ferhat Nasıroğlu'na ait Fernas Madencilik'te çalışırken Bağımsız Maden İş Sendikası'na üye oldukları için işten çıkarılan madenciler,  Ankara Kurtuluş Parkı'nda başlattıkları oturma eylemi ve açlık grevinin 2. gününde polis müdahalesi sonrasında gözaltına alındı. İşçilerin parkta kaldıkları alan polisler tarafından bariyerlerle kapatıldı. İşçiler, ifadeleri alındıktan ve sağlık kontrolünden geçtikten sonra serbest bırakıldılar.

"GERİ ADIM ATMAYACAĞIZ"

Fernas işçilerinin gözaltına alınmasını ANKA Haber Ajansı'na değerlendiren Bağımsız Maden-İş Örgütlenme Uzmanı Başaran Aksu, "İşçiler yerden göğe çok haklılar. Bunu bütün Türkiye'ye de anlayabilir diye düşünüyoruz. Bu haklılıkları karşısında güçlü bir perdeyle karşılaştılar. Mecliste milletvekili olan, çok güçlü ekonomik ve siyasi gücü olan Ferhat Nasıroğlu ve ondan çekinen ve onun arzuları doğrultusunda hareket eden devlet bürokrasisi, yerel idareciler, kollukla her yerde karşılaştık. Daha önce de Ankara'da iki hafta önce 24 arkadaşımız gözaltına alınmıştı. Dün gece de gözaltı oldu. Daha öncesinde de Soma'da, Akhisar'da gözaltı oldu. Madenciler ve madenci eşlerine yurt dışı çıkış yasağı, bizlere iş yerine 500 metre yaklaşmama cezası verildi. Bu kararı verenler, hem Türkiye'de sendikal mücadelenin, işçi haklarının üstünü örtmek, basmak, işçilerinin haklarını kullanmasını sağlamak üzere hareket ediyorlar. Tekrar aynı akıbetle karşılaşsak da geri adım atmayacağız. Madencinin haklı olduğu için korkmasını gerektirecek bir durum yok. Arkadaşlar da korkmuyor" ifadelerinde bulundu.

"BU YASALAR PATRONLARA DA VAR AMA KULLANMIYORLAR"

Bağımsız Maden İş Sendikası Genel Başkanı Gökay Çakır ise Fernas işçilerinin haklarını alana kadar eylemlerini sürdüreceğini belirterek, "Gözaltı bizi yıldıramaz. Hakkını arayan insanlar, ya gözaltına alınıyor ya da yasa var deniyor. Bu yasalar aslında patronlara da var ama kullanmıyorlar. İşçileri dizginlemeye çalışıyorlar. Onlarca, yüzlerce kez de gözaltına alınsak bu işçilerin mücadelesini kazanmadan Ankara'dan ayrılmayacağız. Bunu da bütün kamuoyu, siyasetçiler, patronlar bilsin" dedi. (İŞÇİ SENDİKA SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

Dervişoğlu: Bu filmi tekrar çekemeyeceksiniz

SONRAKİ HABER

Ali Babacan: Diyalog ve çözüm gayreti Türkiye için çok faydalı olur

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa