Ali Babacan: Diyalog ve çözüm gayreti Türkiye için çok faydalı olur
Ali Babacan, "Kürt sorunu bu ülkenin bir gerçeği. Söylenenleri olumlu görüyoruz. Sorunların çözümü için başlatılacak diyalogun, çözüm gayretinin Türkiye için çok faydalı olacağına inanıyoruz" dedi.
Ekran görüntüsü KRT TV yayınından alınmıştır.
DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin Meclis açılışında DEM Parti grubuyla tokalaşmasıyla başlayan ve karşılıklı açıklamalarla devam eden süreci olumlu gördüklerini söyledi.
Kürt sorununun bu ülkenin bir gerçeği olduğu belirten ve çözüm gayretinin Türkiye için faydalı olacağını söyleyen Babacan, "Böyle bir süreç başlarsa, gerçekten bizim ortaya koyduğumuz, düşündüğümüz ve daha önceki tecrübe ışığında da yaklaştığımız şekilde yürütülürse mutlaka buna bir şans verilmeli ve biz destekçisi oluruz, kesin" dedi.
KRT TV yayınında konuşan Ali Babacan, konuya dair şunları dile getirdi:
"İKTİDAR CEPHESİNDE SORUNUN VARLIĞI TEYİT EDİLMİŞ OLDU"
"Kürt sorunu bu ülkenin bir gerçeği. Bu sorunun varlığını bir kabul etmek lazım. Son birkaç gündür yaşadıklarımız, duyduklarımız, iktidar cephesinde en azından böyle bir sorunun varlığını teyit etmiş oldu. Bu açıdan biz kıymetli görüyoruz. Sorunun varlığını kabul etmek çözümün ilk adımıdır. Ancak açıklamalar samimi mi yoksa 'siyaseten' mi yapılmış açıklamalar mı? Söylenenleri olumlu görüyoruz. Sorunların çözümü için başlatılacak herhangi bir diyalogun, herhangi bir çözüm gayretinin Türkiye için çok çok faydalı olacağına inanıyoruz."
"DESTEKÇİSİ OLURUZ, KESİN"
"Açıklamalar yapıldı ama sahada henüz bir yansımasını görmüyoruz. Söz var ama yansıması yok. Her açıdan bir samimiyet testinden geçmesi gerekiyor. Ama olur da bu süreç ilerlerse, olur da -adına çözüm süreci mi denir başka bir şey mi söylenir- böyle bir süreç başlarsa, gerçekten bizim ortaya koyduğumuz, düşündüğümüz ve daha önceki tecrübe ışığında da yaklaştığımız şekilde yürütülürse, mutlaka buna bir şans verilmeli ve biz destekçisi oluruz, kesin. Ama samimi mi? Bilmiyoruz. Unsurları nedir? Bilmiyoruz. İçerinde neler var? Bilemiyoruz. Gerçekten devletin ilgili birimlerinin bu konuyla ilgili iyi bir stratejisi var mı? Arkada iyi bir hazırlık var mı? Bu arkadaki iyi bir strateji ve hazırlığın ilk unsurlarını mı görüyoruz? Yoksa sadece gündemi oyalamak için, işte ‘bir şey atalım ortaya, birkaç ay da memleket bununla oyalansın’ diye 'siyaseten' söylenmiş sözler mi? Şu an için bilmiyoruz." (POLİTİKA SERVİSİ)