16 Ekim 2024 12:49

İktidar basınının manşetlerinde 1 haftadır ekonomi hikayeleri yok

Tayyip Erdoğan ve Mehmet Şimşek'in hüsranla döndükleri ABD’de gezisinden sonra iktidar medyası “büyük ekonomi hikayeleri” yazmaktan vazgeçti.

Sabah, Yeni Şafak ve Akşam gazetelerinin 16 Ekim 2024 tarihli birinci sayfaları.

Paylaş

Gözde TÜZER

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ile Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in büyük umutlarla gidip hüsranla döndükleri ABD’de gezisinden sonra iktidar medyası “büyük ekonomi hikayeleri” yazmaktan vazgeçti. İktidar gazetelerinin son 1 haftadaki manşetlerinde ekonomiye dair çok küçük görülen haberler vardı.

BÜYÜME HİKAYELERİNDEN BÜYÜK SESSİZLİĞE

Erdoğan, eylül ayının son haftasında Birleşmiş Milletler (BM) 79. Genel Kurulu'na katılmak üzere ABD’ye gitmişti. Bakan Şimşek’in de katıldığı gezide yatırımcı toplantıları ve görüşmeleri yapılmış, edinilen bilgilere göre, ABD'nin önde gelen yatırım bankalarından Goldman Sachs, Citigroup ve Morgan Stanley'nin üst yönetimiyle bir araya gelinmişti. ABD gezisinin hemen öncesinde “Yabancı yatırımcıdan dolar geldi”, “Dev yatırım”, “3,5 trilyon dolarlık yatırım zirvesi” başlıklarını kullanan iktidar gazeteleri, son 1 haftadır ekonomik “büyümeye” dair manşet atmadı.

Son 1 haftadır Sabah, Yeni Şafak, Akşam ve Türkiye gazetelerinin manşetlerinde Bahçeli’nin DEM Parti üyeleri ile tokalaşması, İsrail’in Gazze saldırılarında BM’nin rolü ve gençlerin sosyal medya kullanımı gibi konular öne çıktı.

IMF, KAYIT DIŞI, BÜTÇE… 

Sabah gazetesi 13 Ekim Pazar günkü 1. sayfasında “IMF: Türkiye Ekonomisi Doğru Yolda” başlığıyla bir haber yayımladı. Gazete, Uluslararası Para Fonu’nun Türkiye’nin ekonomik programına destek verdiğini belirtti.

Türkiye gazetesi 14 Ekim Pazartesi günü “Kayıt dışına dev darbe geliyor” manşetini kullandı. Haberde Maliye’nin 23 milyar liralık vergi kaçıran 3 bin 400 büyük şirketi "izaha davet edeceği" belirtilirken; Şimşek’in “500 müfettiş sahaya çıkıyor. 31 büyük şehirde denetime başlıyoruz” sözlerine yer verdi.

Yeni Şafak’ın 14 Ekim Pazartesi günkü 1. sayfasında ise ekonomi değil bütçe vardı. “2025 bütçesi 13,3 trilyon lira” diyen Yeni Şafak, bu hafta Meclise sunulacak bütçenin geçen yıla göre yüzde 20 artışla 13 trilyon 343 milyar lira olmasının öngörüldüğünü yazdı.

ÖNCEKİ HABER

ODTÜ’deki Kadın Duvarı’nda ‘Jin, jiyan, azadi’ yazısının üstü karalandı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa