16 Ekim 2024 13:18
Son Güncellenme Tarihi: 16 Ekim 2024 15:02

İsrail'in Lübnan'daki son saldırılarında Nebatiye Belediye Başkanı da öldü

İsrail'in Lübnan'ın güneyindeki Nebatiye kentinde düzenlediği saldırılarda belediye binası vuruldu, Belediye Başkanı Ahmad Kahil dahil en az 5 kişinin hayatını kaybettiği aktarıldı.

Arşiv | Fotoğraf: AA

Paylaş

İsrail'in Lübnan'ın güneyindeki Nebatiye kentinde düzenlediği son saldırılarda belediye binasını da vurduğu ve aralarında Belediye Başkanı Ahmad Kahil'in de bulunduğu en az 5 kişinin hayatını kaybettiği aktarıldı.

Lübnan Sağlık Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada, İsrail'in Nebatiye Belediyesi ve Nebatiye Belediyeleri Birliği binalarını bombaladığı bildirildi.

Hizbullah'a yakın "El-Ahbar" gazetesi, saldırıda Belediye Başkanı Kahil'in de öldüğünü duyurdu.

BBC muhabiri Riam Dalati'ye konuşan bir görgü tanığı da, saldırı sırasında belediye başkanı Ahmad Kahil'in vurulan belediye binasında kriz merkezi toplantısını yönettiğini söyledi.

Görgü tanığı, 30 dakika içinde en az 9 yoğun hava saldırısı düzenlendiğini söyledi ve bölgedeki durum için "çılgın terör" ifadesini kullandı. AFP'ye konuşan Nebatiye Valisi Howaida Turk ise kent ve çevresinde 11 hava saldırısı düzenlendiğini bildirdi.

LÜBNAN BAŞBAKANI: BELEDİYE MECLİS TOPLANTISI KASTEN HEDEF ALINDI

Lübnan Başbakanı Necib Mikati, İsrail hava saldırısının kasıtlı olarak belediye meclisi toplantısı sırasında düzenlendiğini söyledi.

Lübnan Başbakanı Mikati'nin ofisinden yapılan açıklamada, Nebatiye'ye yönelik saldırı kınanırken "(İsrail) Kente yönelik hizmetler ve yardım durumunun görüşüldüğü belediye meclisi toplantısını kasıtlı olarak hedef aldı" ifadesine yer verildi.

Mikati, İsrail'in bu saldırılarının "suçları karşısında kasıtlı olarak sessiz kalan ve onu suçlarında ısrar etmesi için cesaretlendiren dünyanın gözleri önünde" gerçekleştiğini vurguladı. "Tüm dünya ülkeleri Lübnan halkına yönelik saldırıları caydıramıyorsa, ateşkes talep etmek için (Birleşmiş Milletler) Güvenlik Konseyi'ne başvurmaya değer mi" eleştirisinde bulundu.

DENİZDEN DE SALDIRDI

Öte yandan İsrail ordusu, hava ve kara saldırılarının ardından Lübnan'ı denizden de vurmaya başladı. Ordudan yapılan yazılı açıklamada, İsrail Deniz Kuvvetlerinin Lübnan'da Hizbullah "hedeflerine" saldırı düzenlediği belirtildi. Firkateynlerden düzenlenen saldırılarda Hizbullah'a ait "roket sistemleri, silah depoları" gibi "hedeflerin" vurulduğu iddia edildi.

İRAN: YANIT VERMEYE HAZIRIZ

Öte yandan İran Dışişleri Bakanı Abbas Arakçi dün akşam Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Antonio Guterres'le bir telefon görüşmesi yaptı.

Arakçi, Guterres'e, "İran, bölgenin barış ve güvenliğinin korunması için var gücüyle çaba gösterirken, her türlü maceraya kararlı ve karşı tarafı üzecek bir yanıt vermeye de hazırdır" dedi.

İran, 1 Ekim'de İsrail'e yaklaşık 200 balistik füzeyle saldırılar düzenlemiş, füzelerin çoğu havada imha edilmişti. İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu saldırılar sonrası "İran bunun bedelini ödeyecek" demişti. (DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

30 yıllık radyoya sansür: RTÜK, Açık Radyo’yu susturdu

SONRAKİ HABER

BES üyesi kadınlar: Kadınları ve çocukları İstanbul Sözleşmesi yaşatır

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa