16 Ekim 2024 14:01

Rojin Kabaiş'in ön otopsi raporu: Kanama uyumlu renk değişikleri mevcut

Van'da kaybolduktan 19 gün sonra cenazesi bulunan 21 yaşındaki Rojin Kabaiş'in ön otopsi raporunda şüpheli bulgulardan 100'e yakı numune alındığı belirtildi.

Rojin Kabaiş

Paylaş

Van'da kaybolduktan 19 gün sonra cenazesi Van Gölü kıyısındaki Mollakasım Mahallesi sahilinde bulunan Yüzüncü Yıl Üniversitesi öğrencisi Rojin Kabaiş’in otopsi işlemleri gece geç saatlerde tamamlandı.Rojin soruşturmasında gizlilik kararı gerekçesiyle resmi makamlardan bilgi aktarılmazken, ön otopsi raporuna ulaşıldı. Rojin'in boynunda, diz ve kolları ile göğüs ön yüzünde kanama ile uyumlu olabilecek renk değişiklikleri olduğu belirtildi.

Van Adli Tıp Kurumu tarafından hazırlanan ön otopsi raporunda, 100'e yakın numune alındı. Bir kısmı Van'da ATK'de değerlendirilirken diğer kısmı da değerlendirilmek İstanbul ATK'ye gönderildi. Rojin’in ön otopsi raporunda kesici ve ateşli silah yaralanmasına ilişkin bir bulguya rastlanmadı. Ayrıca herhangi bir kemik kırığı da tespit edilmedi. Bununla birlikte Rojin'in boynunda, diz ve kolları ile göğüs ön yüzünde kanama ile uyumlu olabilecek renk değişiklikleri olduğu belirtildi.

DOKTOR HÜSEYİN YAVİÇ: SÜREÇ ŞEFFAF YÜRÜTÜLMELİ

Rojin'in otopsisine gözlemci olarak katılan Van-Hakkâri Tabip Odası Eski Başkanı Hüseyin Yaviç otopsi ile ilgili Mepotamya Ajansı'na açıklamalarda bulundu. Yaviç, Sürecin titizlikle yürütülmesi adına otopsi işlemine dahil olduklarını vurgulayan Yaviç, “Yaklaşık 8 saat süren bir otopsi yapıldı. Otopsiye 10’a yakın uzman katıldı. Yüzün üzerinden numune alındı. Cenazenin uzun bir süre suda kaldığını ve deforme olduğu tespit edildi. Temel sıkıntı, uzun süredir cenazesinin gölde olduğundan kaynaklı ne yazık ki ciddi anlamada, bir deformasyon gerçekleşmiş, bu nedenle bulguların tespit edilmesi de zor görünüyor. Baba kızını elbiseleriyle teşhis edebildi. Dosya üzerinde şuan bir ‘gizlilik’ kararı var” dedi.

"BAZI BULGULARDAN NUMUNE ALINDI"

Ön otopsi sürecinde tespit edilmiş net bilgilerin olmadığını söyleyen Yaviç, sözlerini şöyle sürdürdü: “Şüpheli görünen bazı bulgular vardı, onlardan numuneler alındı ve kayıt altına alınıp gerekli yerlere gönderildi. Bu süreci kurumlarımızla birlikte uygun bir şekilde kamuoyuyla paylaşacağız. Yapılan otopside kemiklerde herhangi bir kırık tespit edilmedi. Scopi cihazıyla vücutta yapılan incelemede herhangi bir kırık tesit edilmedi. Bu sürece dair şöyle bir sıkıntı da olduğu belli oluyor. Ön otopsiyi talep eden Van Barosu’na verilmedi. Bu sürecin daha şeffaf yürütülmesi ve toplumun aydınlatılması gerekiyor. Gizlilik kararının biran önce kaldırılması ve rapor sonucunu bütün kurumlarla paylaşılması gerekir.” (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

BM Gıda Direktör Yardımcısı: Gazze’de en ciddi gıda krizi yaşanıyor

SONRAKİ HABER

Ebrar Apartmanı davasında, yargılanan kamu görevlileri duruşmaya katılmadı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa