16 Ekim 2024 14:06

Özgür Özel Selahattin Demirtaş’ı ziyaret edecek

Gelecek hafta Diyarbakır'dan Van'a bölge illerinde olacaklarını duyuran CHP lideri Özgür Özel'in gezi öncesi Selahattin Demirtaş’ı ziyaret edeceği aktarıldı.

Selahattin Demirtaş | Fotoğraf: HDP Basın

Paylaş

Partisinin dünkü Meclis grup toplantısında, gelecek hafta Diyarbakır'dan Batman'a, Mardin'den Van'a bölge illerinde olacaklarını duyuran CHP Genel Başkanı Özgür Özel'in gezi öncesi Selahattin Demirtaş’ı cezaevinde ziyaret edeceği aktarıldı.

Medyascope Diyarbakır Temsilcisi Ferit Aslan‘ın haberine göre, CHP lideri Özel, beş günlük geziden önce Edirne Cezaevi’nde tutuklu bulunan HDP'nin eski eş genel başkanı Selahattin Demirtaş’ı ziyaret edecek. CHP'nin söz konusu ziyaret için Adalet Bakanlığı ile yazıştığı belirtildi. Özel'in ziyaretten bir gün sonra grup toplantısından çıkarak Diyarbakır’a gitmeyi planladığı ifade edildi.

Demirtaş’ı 17 Ekim Perşembe günü DEM Parti Eş Genel Başkanları Tuncer Bakırhan ve Tülay Hatimoğulları da ziyaret edecek. DEM Parti’den yapılan açıklamada, yarın Edirne Cezaevi'nde tutuklu bulunan Selahattin Demirtaş ve eski Diyarbakır Büyükşehir Belediye Eş Başkanı Selçuk Mızraklı'nın ziyaret edileceği duyuruldu.

Eş Genel Başkanlar, bugün de Kandıra Cezaevi’nde tutuklu bulunan Figen Yüksekdağ ile Semra Güzel'i ziyaret etti. Ziyaret öncesinde ve sonrasında açıklama yapılmadı.

"ÜZERİMİZE NE DÜŞÜYORSA CESARETLE YAPARIZ" DEMİŞTİ

CHP lideri Özel dün, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin Meclis açılışında DEM Parti grubu ile tokalaşmasıyla başlayan ve somut adım olmaksızın süren "yeni süreç" tartışmalarına dair açıklamalarda bulunmuştu.

Özel, Bahçeli'ye hitaben, "El uzatman doğrudur. Milletin temsilcisine uzatılan el, milletin kendine uzatılan eldir. Milletin temsilcisine gösterilen saygı onu seçene gösterilen saygıdır. Bir partiye yok saymak, ona oy veren seçmeni yok saymaktır. Yıllardır bunu yapmadım, yaptığınız için size karşı çıktık" ifadelerini kullanmıştı.

Bölge illerine ziyareti için ise "Bu parti orada açılan yumruklar sıkılsın diye değil, eller birbirine kavuşsun diye, birbirini duymayan kulaklar yeniden kapansın diye değil, birbirine kulak versin diye, çatışmalar sürsün, gözyaşları sürsün diye değil, analarımızın gözyaşı dursun diye, artık daha fazla şehit gelmesin diye, oraya hizmet etmemenin bahanesi kalmasın diye, tüm vatandaşlar anayasadaki gibi fiilen de özgür olsun, özgür olduğunu hissetsin ve kendini bu milletin bu ülkenin onurlu ve eşit vatandaşları görsün diye, üstüne düşen ne varsa cesaretle yapacak" demişti.

Özel, Kürt sorununun çözümüne dair tartışmalar için, "Ne Devlet Bey'in bizi hapsettiği yerde, ne DEM'in Sayın Eş Genel Başkanı'nın bize işaret ettiği, istikamet verdiği yerde. Ne Devlet Bey'in sözde endişelerini haklı çıkarak bir şey yaparız, ne DEM'in geçmişe birtakım referanslarla ortaya koyduğu güvensizlik üzerinden kendimizi birilerine beğendireceğiz diye olmadık bir şey yaparız" şeklinde konuşmuştu. (POLİTİKA SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

Ebrar Apartmanı davasında, yargılanan kamu görevlileri duruşmaya katılmadı

SONRAKİ HABER

Meslek örgütleri: Gazetecileri hedef almaktan vazgeçin

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa