16 Ekim 2024 15:17

Rojin’in taziyeevinden: Kızım intihar etmedi, biri götürdü

Rojin Kabaiş'in annesi: "Kızımın telefonunu biri elinden almış, bilerek oraya bırakmış ve kızımı götürmüş. Başka bir şey olması mümkün değil."

Fotoğraf: Evrensel

Paylaş

Elif Ekin SALTIK
Diyarbakır

27 Eylül tarihinden bu yana kayıptı Rojin. Kadınlar dahil olmak üzere herkes her gün ne olduğunu takip ediyor, Rojin’den gelecek iyi bir haberi bekliyordu.

Kabaiş ailesi arama çalışmaları boyunca kızlarının iyi olduğunu, intihar ettiğine inanmadıklarını söylemişti. Rojin’in ağabeyi ise sudan korktuğunu ifade etti katıldığı bir yayında. Rojin’in kişisel eşyalarının bulunduğu sahil kenarının ise boğulacak derinlikte bir su olmadığı hâlâ konuşuluyor ailenin taziyeleri kabul ettiği Hacı Abdurrahman Enç Cami Taziye Evi’nde. Taziyeevi bir dolup bir boşalıyor.

Arama çalışmalarının 13. gününde Rojin’in başörtüsü, 19. günde ise Mollakasım Mahallesi sahilinde cansız bedeni bulundu. Cansız bedeni bulunduktan hemen sonra otopsi için adli tıbba götürüldü. Taziyeevinde konuşulanlardan biri de Rojin’in boğazında izler olduğu ve babaya cansız bedenin gösterilmediğiydi. Babanın kızının cansız bedenini uzaktan, kıyafetlerinden tespit ettiği, yüzüstü yatırılmış olması dolayısıyla yüzünü göremediğini anlatıyordu akrabası olan kadınlar. Otopsi işlemine girmeden evvel de “En azından elini, ayağını bir öpeyim” talebinde bulunsa da bunun kabul edilmediği bilgisini paylaşıyorlar. Ön otopsi sonrası hızla Diyarbakır’a getirilerek gömülmüştü Rojin’in cenazesi. 

TAZİYEEVİNDEKİ KADINLAR: GÜVENDE DEĞİLİZ

Rojin’in annesi Aygül Kabaiş, kızıyla en son konuşan kişi. Kızıyla konuştuğunda sesinin çok iyi olduğunu, asla intihar ettiğine inanmadığını belirtiyor. “Güzel konuştuk, telefonu kapattık. Sesi çok iyi geliyordu. Kızımın telefonunu biri elinden almış, bilerek oraya bırakmış ve kızımı götürmüş. Başka bir şey olması mümkün değil” diyor anne Kabaiş de.

Taziyeevindeki akrabaları, anne ve babanın 8 çocuğuna da çok düşkün olduklarını, kimseyle sorun yaşayacak bir aile olmadığını da üzerine basa basa söylüyor. Kadınlar korktuklarını ve güvende olmadıklarını da özellikle belirtiyor. Akraba kadınlardan biri “Kendimi güvende hissetmiyorum, çocuklarım için korkuyorum, onları sokağa bırakamıyorum. Sırf bu yüzden liseye giden kızımı okuldan aldım. Yüreğimize ateş düşmesin de ne olursa olsun” diyor.

ÖNCEKİ HABER

Bilge Sitesi davasında kamu görevlileri hakim karşısındaydı: MHP'li eski başkan duruşmaya katılmadı

SONRAKİ HABER

Erdoğan ile Barzan görüştü, ortak basın toplantısı yapılmadı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa