16 Ekim 2024 15:47

Diyarbakır'da kadınlar Rojin için yürüdü

Rojin Kabaiş'in taziyeevi önüne gelerek açıklama yapan Rosa Kadın Derneği yöneticisi Avukat Polat, "Bu sistem toplumsal yaşamın her alanında erkekliği kışkırtmaya devam ediyor" dedi.

Fotoğraf: MA

Paylaş

Diyarbakır'da kadınlar Van'da kaybolan ve 19 gün sonra cansız bedeni bulunan Rojin Kabaiş için 'sessiz yürüyüş' gerçekleştirdi. Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanı Serra Bucak, Van Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanı Neslihan Şedal, siyasetçi Gültan Kışanak, Rosa Kadın Derneği ve DEM Parti Diyarbakır İl örgütü yöneticisi kadınlar, Bağlar ilçesindeki Abdurrahman Enç Taziyeevi’e giderken yürüyüş gerçekleştirdi. Kadınlar, yakalarına Rojin Kabaiş’in fotoğrafını taktı.

Açıklamayı yapan Rosa Kadın Derneği Yöneticisi Avukat Berfin Polat, "Her gün bir katliam ve kaybettirilme olayı ile güne uyanıyoruz. Bu sistem toplumsal yaşamın her alanında erkekliği kışkırtmaya devam ediyor ve kadın katliamlarına zemin hazırlıyor. Mücadelesini verdiğimiz ve elde etmiş olduğumuz haklarımızı parça parça elimizden alınıyor. Kadın düşmanı politikaların, cezasızlık politikalarının, yargı pratiklerinin bu karanlık tabloya nasıl davetiye çıkardığını da görüyoruz. Ancak bu karanlık tabloya karşı da mücadele etmekten başka bir seçeneğimiz yok. Mücadelemizle sokaklarda adliye, korunorlarında olmaya devam edeceğiz" dedi. 

‘MÜCADELEMİZ SÜRECEK’

Polat’ın ardından konuşan Van Büyükşehir Belediye Eş Başkanı Neslihan Şedal ise kadınların her gün hedef gösterildiğini ve katledildiğini vurguladı. Şedal, “Kadınların katledilmesi ve kaybedilmesi üzerinden kendilerini var ediyorlar. İstismara uğrayan ve kaybedilenlerin hesabını sorana kadar mücadelemiz sürecektir. Narin’in de Rojin’in de katillerini bulacağız. Bugün binlerce kadın Rojin’in ailesinin yanında. Buradan söz veriyoruz, bu olay netleşene kadar mücadelemiz sürecek” diye konuştu. (Diyarbakır/EVRENSEL)

 

ÖNCEKİ HABER

Türkiye Okul Yemeği Koalisyonundan çağrı: Bütçenin temel gündemi okul yemeği olmalı

SONRAKİ HABER

EMEP Milletvekili İskender Bayhan: Beklenti yaratılıyor ancak somut adım yok

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa