16 Ekim 2024 15:54

EMEP Milletvekili İskender Bayhan: Beklenti yaratılıyor ancak somut adım yok

Emek Partisi Milletvekili İskender Bayhan, Cumhur İttifakının Kürt sorununun çözümü için adım atılmamasını eleştirerek Türk işçi emekçilerine barışa sahip çıkma çağrısı yaptı.

Fotoğraf: TBMM

Paylaş

Emek Partisi İstanbul Milletvekili İskender Bayhan, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin DEM Parti’lilerle tokalaşması ve son olarak Abdullah Öcalan’a doğrudan seslenmesine dair Meclis Genel Kurulu’nda değerlendirmede bulundu. Tek adam iktidarının ve ortağı MHP'nin Kürt sorunun çözümü için bir beklenti yarattığını ancak somut adım atmadığını belirten Bayhan, Türk işçi ve emekçilere barışa sahip çıkma çağrısı yaptı.

“Emek sömürüsü, alın terinin horlanması, aşağılanması ve savaş politikaları sermayenin ikiz kardeşidir” diyerek sözlerine başlayan Bayhan şu ifadelerde bulundu:

"Savaş ve sömürü politikalarının, ikisinin de temelinde kar ve rant hırsı vardır. Sömürü ve yağmaya doymamak vardır. 
Kürt sorununu çözmemenin, Filistin’in, Lübnan’ın yıkımını seyretmenin temelinde de bu tutum yatıyor. Bu yüzden de tek adam iktidarı ve ortağı MHP, beklenti yaratıyor ama somut bir adım atmıyor. Kürt sorunun demokratik çözümü ve bölgede barış için sözlere, imalara değil; ilk adım olarak operasyonların durmasına, kayyum ve kumpas siyasetinin son bulmasına, siyasi tutsakların serbest bırakılmasına ihtiyaç var.  
Bunların gerçekleşmesi ve daha fazla acı çekmemek için özellikle Türk işçi ve emekçilerini kararlı bir tutumla barışa sahip çıkmaya çağırıyoruz. Unutmayalım ki; emeğin karşılığını alma mücadelesi ve barış mücadelesi ikiz kardeştir." (POLİTİKA SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

Diyarbakır'da Rojin için açıklama: "Sistem kadın katliamlarına zemin hazırlıyor"

SONRAKİ HABER

Van YYÜ öğrencileri kampüste Rojin için yürüdü: “Arkadaşımız Rojin’e ne oldu?”

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa