16 Ekim 2024 17:22

Adalet bizimle sağlanacak!

Her çekinen kadın gibi şunu sormak istiyorum: Bu çevik kuvvet bu polis kadınlarımız katledilirken neredeydi? “Aman salmayın öldürecek beni ölmek istemiyorum” derken neredeydi?

Fotoğraf: Evrensel 

Paylaş

Lise öğrencisi

Antep

 

Türkiye’de yıllardır bir sürü kadın cinayeti var ve bunun tek bir sebebi olduğuna inanıyorum: Türkiye’de adalet yok, ceza sistemi yok, günahsız insanlar ömür boyu hapis cezası alırken tecavüzcüsü, katili, hırsızı dışarıda elini kolunu sallayarak çocuk, yaşlı, kadın hatta ve hatta hayvan ayırt ekmeksizin taciz ediyor. Türkiye’de kadınlar, çocuklar, bebekler, hayvanlar katlediyor ve herkes buna sessiz kalıyor. Bir anne, bir baba sağlıklı bir birey yetiştirmediği için dışarıda kadınlar rahat gezemiyor. Her an korku içinde her adımda karşıma bir tecavüzcü hırsız çıkar mı korkusu ile evime dönüyorum. Türkiye’de son 6 ayda 296 kadın katledildi şu an bunu yazarken belki bir hemcinsim can veriyor, taciz ediliyor!

KADINLARIN GÜVENCESİZİLİĞİNİN SEBEBİ İKTİDAR

Bunun önüne geçebilmek için anayasa tekrar düzenlenmeli, İstanbul Sözleşmesi tekrar gelmeli. Büyüklerimiz kadınları baş üstünde tutun derken tabuttan bahsetmediler. Her an korku içindeyim. Okuldan dönerken bazen derslerim geç bitince bir arkadaşımdan benimle beraber yürüyebilir misin diye rica ediyorum. Ama yalnız yürüdüğüm her an acaba ölecek miyim, acaba saldırıya uğrayacak mıyım diye düşünüyorum. Ben 19 Yaşında İkbal Uzuner gibi Ayşenur Hilal gibi Aylin Ekşi gibi Esma Şimşek gibi Dibe Cevat gibi ve daha nice kız kardeşim gibi katledilmek istemiyorum. Ben de erkekler gibi hatta bir insan gibi evime rahat bir şekilde dönmek sokakta koşarcasına değil de soluklanarak yürümek istiyorum. Türkiye’de bu mümkün mü peki?

Hepsinin çıktığı tek bir kapı var: O da adalet! Türkiye’de her davanın üzeri kapanıyor, kadınlar ölüyor, herkes hayatın akışında devam ediyor. Kadınlar korkusundan konuşamıyor, cesaretini topluyor devlete sığınmaya çalışıyor. Devlet ise karşı tarafı 2 saat tutup salıyor ve hazin son ortaya çıkıyor: Çocuklar annesiz kalıyor.

En büyük etkenlerden biri de ülke olarak sadece seyretmemiz. İki eylem yapılıyor, ömrü hayatımızda görmediğimiz çevik kuvvet polis kadınlara müdahale ediyor, biber gazi sıkıyor, her çekinen kadın gibi şunu sormak istiyorum: Bu çelik kuvvet bu polis kadınlarımız katledilirken neredeydi? “Aman salmayın öldürecek beni ölmek istemiyorum” derken neredeydi?

Çok unutkan bir milletiz, yaptığımızı da yapılanı da unutuyoruz. İkbal Uzuner, Ayşenur Hilal katledileli kaç gün oldu? İki gün X’de gündem oldu, sosyal medyada paylaşıldı, sonra sabahına bir kadın daha katledildi. Yasalar yürürlüğe geçmediği takdirde bizim daha çok kız kardeşimiz katledilir.

19 yaşındayım, belki annelerimizin dediği gibi hayatın başlangıcındayım. Aklımdaki tek soru bunun çözümü ne? Kadınlar ölmesin diye ne yapılmalı? Ben ne yapabilirim? Yapabildiğim sadece ses duyurmak: Kadın kadının yurdudur! Biz kadınların tek çaresi biziz! Bir kadının gücünü kimse sorgulayamaz! Kadınlar var oldukça dünya yaşanacak bir yerdir! Kadınlar hep var olacak, ölseler de öldürülseler de milyonlarca kadının sesinde var olacaklar, benim sesimde benim gibi milyonlarca kadının sesinde, yüreğinde, ruhunda var olacaklar! Kadının kurtarıcısı yine kadındır! Adalet bizim çığlıklarımızla sağlanacak!

ÖNCEKİ HABER

Kadın cinayetlerinde medyanın etkisi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa