16 Ekim 2024 17:33

Kadın olmak demek mücadele demek

Kadınların sokağa çıkarken korkmadan, özgürce gezebildiği, korkmadan yaşayabildiği bir Türkiye umarım bizler için sadece bir hayal olmaz.

Sultangazi SEMTAL öğrencileri kadın cinayetlerine karşıe eylemde 

Paylaş

Derya

Selahaddin Eyyubi Mesleki Teknik Anadolu Lisesi

Sultangazi/İstanbul

 

Kadınların birbirlerini desteklemesi ve yaşam mücadelesi ne kadar güçlü olsa da ben maalesef gerekli tepkiyi alamadığımızı düşünüyorum. Yaşadığımız dönemin yarattığı psikoloji ve çevresi dolayısıyla özellikle kadınlar kendilerini korumayı öğrenmeye başladılar. Gün geçtikçe verilen haberler ve yaşanılan olaylar, baskılar kadınların mücadelesini daha da fazla zorluyor. Türkiye’de suçlular sokaklarda rahatça gezebiliyor maalesef. Yasalar gerekeni yerine getirmediği için kadınlar vahşice katlediliyor ve bir süre sonra unutuluyorlar. Hatta çoğu zaman suçlu kadınlarımız oluyor. Yani toplumumuzda kadınlara değer verilmiyor. Bundan dolayı kadınlarımız yaşamak için mücadele vermek zorundalar. Çünkü Türkiye’de kadın olmak demek yaşam mücadelesi vermek demek. Ben böyle bir zamanda ve yıllardır yaşanılan tatsız olaylardan dolayı kadınların seslerini daha çok duyurabilmesini diliyorum. Umarım bir gün hiçbir kadın korkmadan, endişelenmeden şu an korkarak geçemedikleri yolları rahatça geçebilir.

Biz de tüm bu saydıklarımı da düşünerek kendi lisemizde bir eylem düzenledik. Okulumuzda duyurular yaparak yürüyüş davetinde bulunduk. Öğretmenlerimizin desteği ve öğrencilerin katılımı ile okul çıkışımızda toplanarak kısa da olsa, hazırladığımız pankartlarla birlikte bağırarak yürüdük. Küçük ve kısa bir yürüyüş de olsa tepkimizi gösterip sessiz kalmadığımız için katılan tüm arkadaşlarımla ve öğrencilerle gurur duyuyorum.

NE YAPMALI?

Eylemimizi yaptık fakat önümüzde bizi bekleyen gelecek için devam etmemiz gerekiyor. Kadınların yaşadıkları kötülüklerin önüne geçebilmek için ilk olarak kadınlar yasalar tarafından korunmalı ve suçlular sokaklarda olmamalı. Çünkü eğer suçlular cezalandırılmazsa kadınlarımız vahşice öldürülmeye devam edecekler. Şunu da unutmamak gerekli: Öldürülen her kadınımız aramızdan biri olabilir; annemiz, kardeşimiz, ablamız, eşimiz, sevgilimiz… Kadınların sokağa çıkarken korkmadan, özgürce gezebildiği, korkmadan yaşayabildiği bir Türkiye umarım bizler için sadece bir hayal olmaz. Sosyal medya üzerinden her an her şeye ulaşabildiğin için sosyal medya tarafından gelen baskılar daha büyük. Bu yüzden mücadeleleri buradan devam ettirebileceğimizi düşünüyorum. Ancak tabii ki bu olayı uzatırsak üstünün örtülmesine izin vermezsek. Yeni bir acı haber gündeme gelene dek sürekli bu olaylar hakkında paylaşımlar yapmak, anketler açmak kısacası susmamak etkili olacaktır diye düşünüyorum.

ÖNCEKİ HABER

Kastamonu'da okul servisi ile tırın çarpıştı: 12'si öğrenci 13 kişi yaralandı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa