16 Ekim 2024 17:30

İnal'ın hakaret davasında Kılıçdaroğlu hakkında 'zorla getirme' kararı

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın eski avukatı Mustafa Doğan İnal'ın açtığı hakaret davasında Kemal Kılıçdaroğlu hakkında 'zorla getirme' kararı verildi.

Fotoğraf: ANKA

Paylaş

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın eski avukatı Mustafa Doğan İnal'ın açtığı hakaret davasında İstanbul 48. Asliye Ceza Mahkemesi, CHP’nin eski genel başkanı Kemal Kılıçdaroğlu hakkında "zorla getirme" karar verdi.

Gazeteci Barış Yarkadaş, kararı, X sosyal medya platformunda paylaştı. Yarkadaş'ın aktardığına göre; duruşmada İnal’ın avukatı, Kılıçdaroğlu hakkındaki şikayetlerinin devam ettiğini söyledi. Kılıçdaroğlu’nun avukatı Celal Çelik’in yetkilendirmesi ile duruşmaya katılan Avukat Uğur Çelik ise “Müvekkilimizin ikametgahı Ankara’dır. Talimatları Ankara’ya yazın” talebinde bulundu. İnal’ın avukatı Furkan Keskin, mahkemeden Kılıçdaroğlu’nun zorla getirilmesini talep etti. Mahkeme talebi kabul etti ve Kılıçdaroğlu'nun zorla getirilmesine karar verdi.

Sonraki duruşma 18 Şubat 2025 tarihinde görülecek. 

ZORLA GETİRME KARARI NEDİR?

Zorla getirme kararı, Ceza Muhakemesi Kanunu'nun 146'ncı maddesinde düzenleniyor. Söz konusu madde şöyle:

Şüpheli veya sanığın zorla getirilmesi

MADDE 146. - (1) Hakkında tutuklama kararı verilmesi veya yakalama emri düzenlenmesi için yeterli nedenler bulunan şüpheli veya sanığın zorla getirilmesine karar verilebilir.

(2) Zorla getirme kararı, şüpheli veya sanığın açıkça kim olduğunu, kendisiyle ilgili suçu, gerektiğinde eşkâlini ve zorla getirilmesi nedenlerini içerir.

(3) Zorla getirme kararının bir örneği şüpheli veya sanığa verilir.

(4) Zorla getirme kararı ile çağrılan şüpheli veya sanık derhâl, olanak bulunmadığında yol süresi hariç en geç yirmidört saat içinde çağıran hâkimin, mahkemenin veya zorla getirmeyi isteyen Cumhuriyet savcısının önüne götürülür ve sorguya çekilir veya ifadesi alınır.

(5) Zorla getirme, bunun için haklı görülecek bir zamanda başlar ve hâkim, mahkeme veya zorla getirmeyi isteyen Cumhuriyet savcısı tarafından, sorguya çekilmenin veya ifade almanın sonuna kadar devam eder.

(6) Zorla getirme kararının yerine getirilememesinin nedenleri, köy veya mahalle muhtarı ile kolluk görevlisinin birlikte imzalayacakları bir tutanakla saptanır.

(POLİTİKA SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

Gebze’deki katliam ne ilkti ne de son olacak

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa