16 Ekim 2024 18:08

Yardımlar nereye gidiyor?

Birçok okulda yardımlar art niyetli müdürler tarafından ihtiyaç sahibi öğrencilere değil de kendi çıkarları için ayrılıyor.

Paylaş

Selçuklu Anadolu Lisesi Öğrencisi

Kayseri

 

Bütçenin eğitime ayrılmadığını biliyoruz. Birçok liseli sıra arkadaşımız yoksulluğun pençesinde biraz olsun eğitim almak için çabalıyor. Bu sistemin içerisinde her ne kadar bilimsel olmasa da yaşanan derin yoksulluk ve kriz ortamı gençliğin bu kokuşmuş eğitime ulaşmasının bile önünü kapatıyor. Bu mektupta okulumuz Selçuklu Anadolu Lisesi’ne yapılan kıyafet yardımlarının nerede olduğundan bahsedeceğim.

Birçok liseye gerek hayırseverler gerekse velilerin dayanışmasıyla belli aralıklarla kıyafet yardımları yapılıyor. Bu yardımlar okullarda eğitime ulaşmakta zorlanan, maddi kaygıların eğitimin hakkının önüne geçmiş liseliler için toplanıyor. Ancak bu yardımlar ihtiyacı olan öğrencilere ulaşıyor mu bilmiyoruz. Birçok okulda bu yardımlar art niyetli müdürler tarafından ihtiyaç sahibi öğrencilere değil de kendi çıkarları için ayrılıyor. Ben de kendi lisemden sormak istiyorum. Selçuklu ve diğer liselere yapılan yardımlar nerede?

ÖNCEKİ HABER

Röportaj: Liselilerin dertleri

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa