16 Ekim 2024 18:09

Türkiye’de kadının adı yok!

Birliğimiz sağlam oldukça, CİTÖB’leri kurup devamlılığını sağladığımız müddetçe ölümlerle, cinayetlerle burun buruna yaşamı biz kadınlara layık görenlerin karşısında durabiliriz.

Fotoğraf: Pexels

Paylaş

Kayseri Lisesi öğrencisi

 

Bugünün Türkiye’sinde kadına verilen değer gittikçe azalmakta. Her geçen gün işlenen canice kadın cinayetlerini duyuyoruz. Peki, madem hükümet bu ölümlerin farkında neden önüne geçmiyor? Neden önlem alınamıyor? Siz daha önce bir kadının cinnet geçirdiğini ya da akli dengesi yerinde olmadığı için yarım saat içerisinde art arda cinayet işlediğini duydunuz mu? Türkiye’nin gündeminin ilk sıralarda uzun zamandır olduğu gibi kadınlara ve kız çocuklarına yönelik şiddet mevcut.

ALANLARDA BİRLİK, LİSELERDE CİTÖB!

Biz kadınlar olarak güçlü olmalıyız, kendi gücümüze inanmalı ama gerçekten güçlü olmak, birlik olmak için çabalamalıyız. Biz izin vermemeliyiz buna. Ezilen kesim kadın, çocuk, kendini koruyamayan, hakkını savunamayan kimseler olmamalı. İşte mevzu da tam burada başlamakta. Bugün sokakta elini kolunu sallayarak gezen belki yüzlerce belki binlerce “psikopat” arasında yürüyoruz. Bazen geç saatlerde okullardan, dershanelerden çıkıyor ve tedirgin bir şekilde “tek parça” eve ulaşmaya çalışıyoruz. Sürekle çevreyi kontrol etme dürtüsü, acaba biri ben takip ediyor mu düşüncesiyle yaşamak ne demek bilmek zorundayız. Bilmek zorundayız ancak alışmak zorunda değiliz. Birliğimiz alanlarda sağlam oldukça, CİTÖB’leri kurup devamlılığını sağladığımız müddetçe ölümlerle, cinayetlerle burun buruna yaşamı biz kadınlara layık görenlerin karşısında durabiliriz.

ÖNCEKİ HABER

Yardımlar nereye gidiyor?

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa