16 Ekim 2024 18:30

"Elâzığ depreminden beri güvende hissetmiyoruz"

Malatya'da gerçekleşen 6.0 büyüklüğündeki depremin ardından Elâzığ'da yurttaşlar endişeli ve 2020'deki depremden beri güvende olmadıklarını belirttiler.

Fotoğraf: DHA

Paylaş

Malatya’da gerçekleşen depremin Elâzığ’da da hissedilmesi korku ve paniğe yol açtı. Gazetemize konuşan yurttaşlar 2020 Elâzığ depreminden beri güvende hissetmediklerini anlattı. Kokuyla dışarı çıkan vatandaşlardan Kültür Mahallesi’nde oturanlar, Kültür Parkı’ndaki toplanma alanına akın etti. Parkta bekleyenler saatlerce dışarıda bekledi. Dışarıda bekleyen bir aile, 2002 Elâzığ depreminde köydeki evlerinin yıkıldığını ve şu an kirada oturduklarını belirtti. Yaşadıkları üçüncü deprem olduğunu belirten aile, korktuklarını söyleyerek 3. katta bulundukları için çok fazla sallandıklarını söyledi.

“HÂLÂ HASARLI BİNADA OTURUYORUZ”

Vatandaşlardan biri, 2020 Elâzığ depreminden beri hâlâ hasarlı binalarda oturduklarını söyledi.

Bir diğer vatandaş önceki depremlerden daha şiddetli olduğunu, bu yüzden korku ve endişe yaşadıklarını söyleyerek, “Bir hasar ve sıkıntı yok. Allah bir daha yaşatmasın. Önceki depremlerden daha şiddetliydi. Önce bir gümbürtü koptu, sesli bir şekilde daha sonra titreme oldu. Evde kalamayacağız bu korkuyla, köydeki evimize gideceğiz ne olur ne olmaz” dedi. (Elâzığ/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

“Sosyal devlete” mercek tutmak: Liselilerin yaşamı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa