16 Ekim 2024 23:50

Grev kırıcıları protesto etmek isteyen As Plastik işçilerine gözaltı

Grevdeki As Plastik işçileri grev kırıcıları protesto etmek istedi. Fabrika önüne dizilen jandarma işçilere müdahale etti. Gözaltına alınan 3 işçi akşam saatlerinde serbest bırakıldı.

Fotoğraf işçilerin gönderdiği videodan alınmıştır

Paylaş

İstanbul’da Petrol-İş Üyesi işçilerin As Alastik’teki grevi devam ediyor. Grevin 28. Gününü geride bırakan işçiler Patronun grev kırıcı olarak çalıştırmaya devam ettiği işçileri protesto etmek amacıyla servislerin çıkış yaptığı sırada fabrika karşısından slogan atmak istedi. Fabrika önüne dizilen jandarma ise işçilerin yolu kapattıkları gerekçesiyle slogan atmalarına müsaade etmedi. Jandarma yetkilisinin işçilere “yolu kapatıyorsunuz” çıkışının ardından işçiler ile jandarma arasında çıkan tartışmanın sonrasında 3 işçi göz altına alındı.

Göz altına alınan işçiler serbest bırakıldı.

11 ekimde iş mahkemesinin kararıyla grevdeki işçilerin çalıştığı alanlar ve makinelerde üretim yapıldığının tespitinin ardından “Bu makinelerle üretim yapılamayacağı” yönünde karar çıkmıştı. Kararın ardından patron makineleri mühürletmemek için direndi. Sonrasında ise kararın infazıyla alakalı mühürleme emri değiştirildi. İşçiler grev kırıcılara daha önce de giriş ve çıkış saatlerinde attıkları “Grev kırma onurlu yaşa” sloganlarıyla tepki göstermişti. (İŞÇİ SENDİKA SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

Fernas işçileriyle dayanışma: Talepleri kabul edilsin, atılan işçiler geri alınsın

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa