17 Ekim 2024 01:13

Fernas işçileri, Ferhat Nasıroğlu'nu yerinde bulamadı

Fernas işçileri, Ferhat Nasıroğlu'nun 'Gelsinler görüşelim' çağrısı üzerine şirkete gitti, ancak görüşecek yetkili bulamadı.

Fotoğraf: MA

Paylaş

Manisa'nın Soma ilçesinde AKP Milletvekili Ferhat Nasıroğlu'na ait olan Fernas Madencilik’te çalışırken Bağımsız Maden İşçileri Sendikası'na (Bağımsız Maden İş) üye oldukları için işten atılan madencilerin Ankara'ya taşıdıkları eylemleri 14’üncü gününde devam ediyor.

Kurtuluş Parkı'nın polis bariyerleriyle kapatılmasının ardından açlık grevini ve oturma eylemini parkın girişinde sürdüren Fernas işçileri, AKP Milletvekili ve Fernas Madencilik'in sahibi Ferhat Nasıroğlu'nun “Gelin 10 dakikada bu sorunu çözelim” çağrısı üzerine 5 kişilik heyet oluşturarak Fernas Holding'e Nasıroğlu ile görüşmeye gitti ancak görüşme talebi kabul edilmedi. 

AKP Milletvekili ve Fernas Madencilik'in sahibi Ferhat Nasıroğlu ile görüşmek için beş kişilik heyette yer alan bir işçi görüşmenin gerçekleşmemesine ilişkin şöyle konuştu: “Bu kadar insanı aç olarak cumaya bekletmenin peşindeler. Her gün eşlerimiz arıyor. Acaba bugün bizim eşimiz de mi hastaneye kaldırılacak, ya kalp krizi geçirirse diye hepsi korku içindeler. Çoluğumuz çocuğumuz bizi bekliyorlar. Biz gecenin yarısı da olsa geliriz. Yeter ki desinler. ‘Gece saat 04.00’te gelin’ desinler gelelim. Yeter ki karşı taraftan bir adım görelim. Ferhat Nasıroğlu’ndan bizi hemen kabul etmesini istiyoruz.”

Heyette yer alan bir başka işçi ise, “Gördünüz kapı duvar. Ama Ferhat Nasıroğlu Meclis’teymiş madem. ‘On dakikada sorun çözülür’ diyorsa bizi Meclis’e çağırsın on dakikada bu işi çözelim” diye konuştu.

"HAKKIMIZI ALANA KADAR BURADAN AYRILMAYACAĞIZ"

Bağımsız Maden- İş Sendikası üyesi işçilerden oluşan heyetin görüşmesi devam ederken, arkadaşlarını Kurtuluş Parkı'nın dışında bekleyen diğer madencilerin geceyi parkta geçirmeleri için içeri girmelerine izin verildi.  

Bağımsız Maden İş Sendikası Genel Başkanı Gökay Çakır, "Biz madenciler olarak her zaman şunu söyleriz, kelleyi torbaya alırız, kefenimiz cebimizdedir. Sendikamızın da bir sloganı vardır, 'ölmek var, dönmek yoktur.' Hakkımızı alana kadar buradan ayrılmayacağız" dedi. 

ÖNDER: ÖN MUTABAKAT ZEMİNİ HAZIRLANDI

MA’da yer alan habere göre, DEM Parti Milletvekili Sırrı Süreyya Önder, işçilerin durumuna ilişkin Ferhat Nasıroğlu ile Meclis’te bir görüşme gerçekleştirdi. Görüşmenin ardından durumu işçilerle konuşmak için Kurtuluş Parkı’na gelen Önder, görüşme sonrası basın açıklaması gerçekleştirdi.  

Önder, “Fakat gelinen noktada bir tıkanıklık vardı. İşçi arkadaşlar benden ricacı oldular bu tıkanıklığı aşmak için. Onların çizdiği çerçeveyi muhataplarına aktardım. Bu tıkanıklığı aşma noktasında önemli bir mesafe kat ettik. Maden bölgesinde işçilerle görüşeceklerini, kimseyi mağdur etmeyeceklerini, karşılıklı mutabakatla bu süreci halis bir sonuca ulaştıracaklarını söylediler. Biz işçiler adına pazarlık yürütecek ya da şartları konuşacak bir çerçevenin içerisinde değiliz. Sadece onların yanında durarak seslerini duyurmakla sınırlıyız. Bu anlamda bir ön mutabakata sağlanmış duruyor. Gerisini işçi arkadaşlar kendi iradeleriyle belirleyecek” dedi. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Milyonları kaçıranlar açıklandı, milyarları kaçıranlar listede yok

SONRAKİ HABER

Yönetmen Kazım Öz'e soruşturma açıldı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa