17 Ekim 2024 11:12

Burhaniye’de yüzlerce genç, kadına şiddeti protesto etti

Balıkesir Burhaniye'de üniversite ve lise öğrencisi yüzlerce genç yürüyüş ve oturma eylemi yaparak kadına ve çocuğa yönelik şiddeti protesto etti.

Fotoğraf: Evrensel

Paylaş

Balıkesir Burhaniye’de 300’ü aşkın üniversite ve liseli genç kadına şiddete karşı yürüyüş ve oturma eylemi düzenledi. Taşıdıkları dövizlerle şiddetin önlenmesini isteyen gençler, sloganlarla da şiddetin önünü açan politikalara tepki gösterdi.

Yürüyüş sonrası Cumhuriyet Meydanı’nda yapılan basın açıklamasında “Artık yeter, kadınlar öldürülür, şiddete uğrarken ‘ama'lı, ‘fakat’lı cümleler kurmanıza, erkek adaletten yana tutumunuza, kadın düşmanlığınıza tahammülümüz kalmadı. Erkek şiddetine karşı önleyici ve caydırıcı politikaların yapılması için, İstanbul Sözleşmesine dönülmesi ve sözleşmenin gereğinin yerine getirilmesi için, 6284 Sayılı Kanun'un etkin bir şekilde uygulanması için, kadına yönelik ayrımcılığın her türlüsünün ortadan kaldırılması için, şiddetle mücadele konusunda, önleyici, koruyucu ve caydırıcı ulusal-uluslararası hukuk ve mevzuatı baz alan düzenlemelerin hayata geçirilmesi için, Toplumsal cinsiyet eşitliğini sağlamaya yönelik politikaların üretilmesi ve uygulanması için mücadele etmeyi sürdüreceğiz” denildi.

Gazetemize konuşan gençler “Artan kadın cinayetlerine karşı bir şeyler yapmak için harekete geçtik. Okul ve yurt müdürlerimiz karşı çıktı ancak vazgeçmedik, sınıfları gezdik. Taleplerimizi hep birlikte kartonlara yazdık” dedi. (Balıkesir/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Ahmet Türk: Kim Kürtleri kandıracağım, desteğini alacağım diye yaklaşıyorsa kaybeder

SONRAKİ HABER

Kayseri’den kamu işçileri: Bu miting sözleşmelere hazırlığın başlangıcı olmalı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa