17 Ekim 2024 12:53

Hekimlerden mitinge çağrı

Eskişehir-Bilecik Tabip Odası ‘eziyet yönetmeliği’ olarak niteledikleri, yönetmeliğe karşı 19 Ekim’de Ankara’da düzenlenecek mitinge çağrı yaptı.

Fotoğraf: Evrensel

Paylaş

Sağlık Bakanlığı’nın aile hekimliği yönetmeliğinde yapmak istediği değişikliğe tepkiler sürüyor. Aile hekimleri ‘eziyet yönetmeliği’ olarak niteledikleri, disiplin cezası, performans baskısı ve hasta sayısına göre ödeme yapılmasını ön gören yönetmeliğe karşı 19 Ekim’de Ankara’da düzenleyecekleri mitingle ‘Hayır’ diyecek.  Eskişehir-Bilecik Tabip Odası tarafından yapılan açıklamayla hekimlere, sağlık emekçilerine ve tüm halka mitinge katılın çağrısını yapıldı.

“HALK SAĞLIĞINA FAYDASI YOK”

Yapılan açıklamada konuşan Dr. Nazan Aksaray, yeni Sağlık Bakanından birinci basamağı, koruyucu sağlık hizmetlerini güçlendirecek adımlar atmasını beklerken eziyet yönetmeliği taslağıyla karşılaştıklarını söyledi. Bu taslağın hekim bağımsızlığını tehdit eden, koruyucu hekimliği geri plana atan, aile sağlığı çalışanlarının haklarını gasp eden ve güvencesizliği dayatan bir eziyet yönetmeliği taslağı olduğunu hatırlatan Aksaray “Yönetmelik bu haliyle, toplum sağlığına katkıda bulunmayacağı gibi, sağlık çalışanlarının sorunlarını artıracağı tartışmasızdır. Bu yönetmeliği kabul etmemiz mümkün değildir. Sağlık Bakanlığı’na acil çağrımız; hekimlere ve sağlık çalışanlarına maddi kayıplar ve iş güvencesizliği getiren, halkın sağlığına katkısı olmayan yönetmelik değişiklikleri yapmaktan vazgeçmesidir” ifadelerine yer verilerek daha iyi bir birinci basamak sağlık hizmetinin hayata geçirilmesi için 19 Ekim’de Ankara’da yapılacak mitinge katılım çağrısı yaptı. (Eskişehir/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

BTS’den tarihi garların peşkeş çekilmesine dava: Kültür perdesi adı altında sermayeye kaynak

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa