17 Ekim 2024 14:17

Merkez Bankası, 7’nci kez faizi sabit tutma kararı aldı

Merkez Bankası ekim toplantısında da politika faizini sabit tuttu. Açıklamada "Enflasyondaki iyileşmenin hızına dair belirsizlik son dönemdeki veri akışı ile artmıştır" denildi.

Fotoğraf: ANKA

Paylaş

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Para Politikası Kurulu (PPK), politika faizi olan bir hafta vadeli repo ihale faiz oranının yüzde 50’de sabit tutma kararı aldı. Böylelikle faiz, nisan ayından bu yana yedinci kez sabit tutulmuş oldu. Merkez Bankasından yapılan açıklamada "Enflasyondaki iyileşmenin hızına dair belirsizlik ise son dönemdeki veri akışı ile artmıştır" ifadeleri kullanıldı.

TCMB PPK, ekim ayı politika faizini belirlemek üzere toplandı. Merkez Bankası Başkanı Fatih Karahan’ın başkanlığındaki toplantıda, bir hafta vadeli repo ihale faiz oranı (politika faizi) yüzde 50 oranında sabit tutuldu.

HAZİRAN 2023'TEN BUGÜNE, YÜZDE 8,5'TEN YÜZDE 50'YE

Merkez Bankası haziranda 650, temmuzda 250, ağustosta 750, eylülde 500, ekim ve kasım aylarında da 500'er, aralık ve ocak (2024) aylarında 250’şer olmak üzere 8 toplantıda toplam 3 bin 650 baz puan faiz artırmıştı. 2024 Şubat ayındaki yılın ikinci faiz kararında faizin sabit tutulması ile toplam 3 bin 650 baz puan faiz artış serisi devam etti. Mart ayında faiz 500 baz puan arttırılarak politika faizi yüzde 50’ye çıkarıldı. Nisan, mayıs, haziran, temmuz, ağustos ve eylül ayında ise politika faizi sabit tutuldu. Merkez Bankası, Haziran 2023’te hükümet kurulduğundan beri 4 bin 150 baz puanlık faiz artışı yaptı.

(HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Scholz, İsrail'e silah sevkiyatını bir kez daha savundu

SONRAKİ HABER

Borrell: ABD'nin İsrail'e verdiği 1 aylık süre daha fazla ölüme neden olacak

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa