17 Ekim 2024 14:07

Özgür Özel bölge turunda DEM Partili belediyeleri de ziyaret edecek

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, 23-27 Ekim tarihlerinde Diyarbakır, Batman, Mardin, Şırnak, Hakkari ve Van'da olacak; DEM Partili belediyeleri ziyaret edecek. 21 Ekim'de ise Demirtaş'ı ziyaret edecek.

Fotoğraf: ANKA

Paylaş

CHP Genel Başkanı Özgür Özel'in 23-27 Ekim tarihlerinde gerçekleştireceği bölge turunun programı belli oldu. Diyarbakır, Batman, Mardin, Şırnak, Hakkari ve Van'a gidecek olan Özel’in, DEM Partili belediyelere ziyarette bulunması bekleniyor. Özel, 21 Ekim'de ise Selahattin Demirtaş'ı cezaevinde ziyaret edecek.

DEM PARTİLİ BELEDİYE BAŞKANLARIYLA GÖRÜŞECEK

ANKA'nın haberine göre CHP lideri Özel, 22 Ekim Salı günü TBMM’de yapacağı grup toplantısının ardından akşam saatlerinde Diyarbakır’a hareket edecek. Diyarbakır’dan başlayıp Van’da sona erecek beş günlük turun önemli bir bölümünde karayoluyla ulaşım sağlayacak. Özel, tur boyunca uğradığı tüm şehirlerdeki CHP il başkanlıklarını ve çok sayıda ilçe başkanlığını da ziyaret edecek.

Özel’in DEM Partili Hakkâri Belediye Başkanı Mehmet Sıddık Akış'ın görevden uzaklaştırıldığı ve yerine Hakkâri Valisi Ali Çelik'in kayyım olarak atandığı Hakkâri Belediyesi dışında, diğer illerin belediye başkanlarıyla görüşmesi bekleniyor. Özel’in Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, Batman Belediyesi, Mardin Büyükşehir Belediyesi, Şırnak Belediyesi ve Van Büyükşehir Belediyesini ziyaret etmesi öngörülüyor.

Özel, ziyaret edeceği bölgede partisinin kazandığı tek belediye olan Batman Hasankeyf Belediyesine de gidecek, Belediye Başkanı Hamit Tutuş’a hayırlı olsun ziyaretinde bulunacak. Özel’in burada yurttaşlara hitap etmesi planlanıyor.

Özel’i, Mardin’de ise Mardin Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanı Ahmet Türk ağırlayacak.

AMEDSPOR ZİYARET EDİLECEK

Gazete Duvar'ın haberine göre Diyarbakır’da kitle örgütü ve meslek odalarının temsilcileriyle bir araya gelecek olan Özel, Amedspor kulübünü de ziyaret ederek kulüp yöneticileriyle bir araya gelecek.

ROBOSKİ ZİYARETİ

Özel'in Şırnak'ta TSK uçaklarının bombardımanı sonucu 34 kişinin hayatını kaybettiği Roboski'ye gitmesi, ailelerle bir araya gelmesi de planlanıyor.

TUR ÖNCESİ DEMİRTAŞ ZİYARETİ

Öte yandan Özgür Özel, tur öncesinde 21 Ekim Pazartesi günü, sabah saatlerinde sekiz yıldır tutuklu bulunan HDP'nin eski eş genel başkanı Selahattin Demirtaş ve eski Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Selçuk Mızraklı’yı Edirne F Tipi Cezaevi’nde ziyaret edecek.

"ÜZERİMİZE NE DÜŞÜYORSA CESARETLE YAPARIZ" DEMİŞTİ

CHP lideri Özel 15 Ekim'de, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin Meclis açılışında DEM Parti grubu ile tokalaşmasıyla başlayan ve somut adım olmaksızın süren "yeni süreç" tartışmalarına dair açıklamalarda bulunmuştu.

Özel, Bahçeli'ye hitaben, "El uzatman doğrudur. Milletin temsilcisine uzatılan el, milletin kendine uzatılan eldir. Milletin temsilcisine gösterilen saygı onu seçene gösterilen saygıdır. Bir partiye yok saymak, ona oy veren seçmeni yok saymaktır. Yıllardır bunu yapmadım, yaptığınız için size karşı çıktık" ifadelerini kullanmıştı.

Bölge illerine ziyareti için ise "Bu parti orada açılan yumruklar sıkılsın diye değil, eller birbirine kavuşsun diye, birbirini duymayan kulaklar yeniden kapansın diye değil, birbirine kulak versin diye, çatışmalar sürsün, gözyaşları sürsün diye değil, analarımızın gözyaşı dursun diye, artık daha fazla şehit gelmesin diye, oraya hizmet etmemenin bahanesi kalmasın diye, tüm vatandaşlar anayasadaki gibi fiilen de özgür olsun, özgür olduğunu hissetsin ve kendini bu milletin bu ülkenin onurlu ve eşit vatandaşları görsün diye, üstüne düşen ne varsa cesaretle yapacak" demişti.

Özel, Kürt sorununun çözümüne dair tartışmalar için, "Ne Devlet Bey'in bizi hapsettiği yerde, ne DEM'in Sayın Eş Genel Başkanı'nın bize işaret ettiği, istikamet verdiği yerde. Ne Devlet Bey'in sözde endişelerini haklı çıkarak bir şey yaparız, ne DEM'in geçmişe birtakım referanslarla ortaya koyduğu güvensizlik üzerinden kendimizi birilerine beğendireceğiz diye olmadık bir şey yaparız" şeklinde konuşmuştu.

Bu bağlamda Özel’in tur sırasında söz konusu sürece ve partisinin politikasına ilişkin önemli mesajlar vermesi bekleniyor. (POLİTİKA SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

Borrell: ABD'nin İsrail'e verdiği 1 aylık süre daha fazla ölüme neden olacak

SONRAKİ HABER

Depremzede Döne Kaya: 3 savcı değişti, 20 aydır dosya ilerlemiyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa