17 Ekim 2024 14:22

Depremzede Döne Kaya: 3 savcı değişti, 20 aydır dosya ilerlemiyor

Depremzede Döne Kaya “adalet nöbeti”ne Hatay Adliyesi önünde devam etti. Kaya, 65 kişinin yaşamını yitirdiği Fuat Koku Sitesi soruşturmasında üç savcının değiştiğini, bir ilerleme olmadığını söyledi.

Fotoğraf: ANKA

Paylaş

Hatay'da 6 Şubat depremlerinde Antakya Fuat Koku Sitesi'nde ailesini kaybeden Döne Kaya, başlattığı adalet nöbetinin 23’üncü haftasında eylemini Hatay Adliyesi önünde sürdürdü. Fuat Koku Sitesi soruşturma dosyasına bakan üç savcının değiştiğini ve davanın ilerlemediğini belirten Kaya, "Bugünkü görüşmelerimde olumlu bir gelişme olmazsa yetkilileri HSK'ya şikayet edeceğim" dedi.

6 Şubat depremlerinde Fuat Koku Sitesi’nde ailesini kaybeden Döne Kaya, sürdürdüğü “adalet nöbeti”ne Hatay Adliyesi önünde devam etti. Döne Kaya’yı nöbetinde, zeytin ağaçlarını korumak için Defne’de 87 gündür direnen Çiğdem Arslan da destek verdi.

Depremlerin üzerinden geçen 619 güne rağmen hala adaletin sağlanmadığını söyleyen Kaya, "Bu toplumda insan ve doğanın bir bütün olduğu göz önünde bulundurulmadığı sürece binlerce katliam söz konusu olacak. Doğal afetleri katliamlara çevirecekler. Gerek insan kaybı gerek doğa kaybı yaşamaya devam edeceğiz. Yetkililerin bu olaylara çözüm getirmesini istiyorum" dedi.

“DOSYADA 3 SAVCI DEĞİŞTİ, 20 AYDIR DOSYA İLERLEMİYOR”

Fuat Koku Sitesi soruşturma dosyasına bakan savcıyla görüştüğünü ifade eden Kaya, “Gelişmeleri öğrenmek üzere savcıya uğradım. Dosyada 3 savcı değişikliği söz konusu oldu. 20 aydır dosya ilerlemiyor. Kasım 2023'te bir bilirkişi raporu geldi. Mart 2024'ten itibaren Karadeniz Teknik Üniversitesi'nden ek rapor bekleniyor. Daha ortada iddianame yok. Ben artık iddianamenin hazırlanmasını ve soruşturmanın artık davaya dönüşmesini istiyorum. Bugünkü görüşmelerimde olumlu bir gelişme olmazsa yetkilileri HSK'ya şikayet edeceğim. Çünkü takip ettiğim dava dosyalarında artık birinci, ikinci, üçüncü bilirkişi raporları geliyor. Karara çıkan 10’a yakın deprem davası var. 619 gündür 65 kişinin katledildiği Fuat Koku Sitesi için herhangi bir gelişme, yargılama söz konusu değil. Adaletin sağlanması için mücadelemi de bırakmayacağım” dedi. (ANKA)

ÖNCEKİ HABER

Özgür Özel'in bölge turunun programı: DEM Partili belediyeleri ziyaret edecek

SONRAKİ HABER

İzmir'de saçından çekilerek darbedilen doktor: Şu anda kendimi güvende hissetmiyorum

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa