17 Ekim 2024 18:06
/
Güncelleme: 21:09

Gözaltındaki Filistin için Bin Genç üyeleri serbest bırakıldı

Filistin için Bin Genç üyesi 18 kişi iktidarın İsrail’le ticari ilişkileri sürdürmesini protesto ettikleri için gözaltına alındı. Gözaltılar adli kontrol kararı ile serbest bırakıldı.

Gözaltındaki Filistin için Bin Genç üyeleri serbest bırakıldı

Fotoğraf: Filistin için Bin Genç

Türkiye'nin Filistin'de soykırıma imza atan İsrail'le ticaretini kesmesi için protesto eylemleri gerçekleştiren Filistin için Bin Genç üyelerine sabaha karşı ev baskını yapıldı, 18 kişi gözaltına alındı.

Emniyetti işlemlerinden sonra adliyeye sevk edilen 18 kişi çıkarıldıkları nöbetçi mahkemece adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

“FİLİSTİN ÖZGÜR OLANA DEK ASLA VAZGEÇMEYECEĞİZ”

Filistin için Bin Genç X hesabından yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi, “Tüm arkadaşlarımız serbest! Filistinle dayanıştığı için yargılanan 18 arkadaşımız da adli kontrol kararı ile serbest bırakıldı. Aylardır tüm uyarılarımıza rağmen İsraille ticareti, petrol sevkiyatını kesmeyen eli kanlı soykırım ortaklarına sesleniyoruz, kimi tutuklasanız mücadelede yerini bir başka genç alacak, işgalciyle suç ortaklığının hesabını her bir işbirlikçiden sorana, Filistin özgür olana dek intifadayı bu topraklarda yaşatmaktan asla vazgeçmeyeceğiz!

Gözaltındaki gençlerin serbest bırakılması için bugün İstanbul’da bulunan Çağlayan Adliyesi’nde eylem yapıldı.

“Soykırıma değil, Filistin’e destek ol” sloganları atılan eylemde yapılan açıklamada, “İstanbul İl Ticaret Müdürlüğü önünde yapmak istediğimiz eylem gerekçe gösterilerek, 18 arkadaşımızı şu anda gözaltında. İsrail’i besleyen ticareti durdur dediği için arkadaşlarımızı yargılayanlara soruyoruz: Siyonist işgalci orduyu elektriğiyle besleyenler suçlu değil de işbirlikçiler o güzel yataklarında rahat uyumasın diye aylardır onurlu Filistin direnişinin sesi olmak için canla başla mücadele eden öğrenci arkadaşlarımız mı suçlu? Kapalı kapılar ardında petrol, çelik, elektrik ihracatını sürdürenler suçlu değil de, eylemden 8 gün sonra alelacele yazılan yakalama kararıyla evlerine şafak operasyonu yapılan arkadaşlarımız mı suçlu? Ellerinizdeki Filistin halkının utanmadan, neden gücünüzü işgalci kaillere değil de onlara karşı duranlara kullanıyorsunuz?​” denildi.

(POLİTİKA SERVİSİ)

Evrensel'i Takip Et