17 Ekim 2024 17:30

İzmir’de sağlık emekçilerinden sağlıkta şiddete tepki

İzmir Gaziemir Devlet Hastanesinde, sağlık emekçisi kadına yapılan saldırıyı protesto eden sağlıkçılar, cezasızlık nedeniyle şiddet sarmalında uçuruma sürüklendiklerini belirterek etkin yasa istedi.

Fotoğraf: Evrensel

Paylaş

İzmir Gaziemir Devlet Hastanesinde, sağlık emekçisi kadına yapılan saldırı  İzmir Tabip Odası, Hekim Birliği Sendikası ve Genel Sağlık İş Sendikası üyeleri tarafından protesto edildi. Gaziemir Devlet Hastanesi Acil Servisi önünde bir araya gelen sağlık emekçileri “Sağlıkta şiddete hayır” ve “Sağlıkta şiddet sona ersin” sloganlarını attı. Burada konuşan İzmir Tabip Odası Genel Sekreteri Dr. Nuri Seha Yüksel, cezasızlık nedeniyle şiddet sarmalında uçuruma doğru sürüklendiklerini söyledi.

“ETKİN YASA İSTİYORUZ”

Saldırıya uğrayan meslektaşlarının hastanede saçlarının koparıldığına dikkati çeken Yüksel “Biz hekimler olarak şifa dağıtmak için hizmet ederken bu muameleyi kabul etmiyoruz. Sağlık Bakanı ‘sağlık emin ellerde’ diyor. Evet emin ellerde ama buradaki çalışan sağlık çalışanlarının ellerinde. Kışkırtılmış sağlık hizmeti söylemlerine son verilsin. Sağlıkta şiddete son verilmesi için etkin ve uygulanan bir şiddet yasasını talep ediyoruz” dedi.

SAĞLIK POLİTİKALARININ SONUCU

Ortak açıklamayı okuyan Hekim Birliği Sendikası İzmir Şube Başkanı Dr. Bahar Sarı Nergis, acil serviste Dr. İrem Sarıkaya’nın görevinin başındayken hem sözlü hem fiziksel saldırıya maruz kaldığını hatırlatarak “Vahşi saldırı sonucu meslektaşımızın vücudunda ve ruhunda onulmaz yaralar meydana geldi” dedi. Acil hizmetleri ile bağdaşmayan yeşil alan tanımı sağlık sisteminin yüz karası olduğunu belirten Nergis “Beceriksiz politikaların getirdiği randevu sorunlarını, hasta yükünü, personel yetersizliğini, fiziksel olanakların yokluğunu acil servislere yükleyerek yeşil alan güzellemesi yaparak çözemezsiniz. Gece gündüz özveriyle çalışan acil servis doktorları, hemşireleri, sağlık personelleri bu yükü taşıyamaz, taşımamalıdır!. Uygulanan sağlık politikalarının da bu şiddet sarmalını tırmandırdığı çok açıktır” diye konuştu. Adliyelere, AVM’lere kontrolle girilen ülkemizde maalesef hastanelere birçok saldırganın üzerlerinde suç aletleriyle girebilmesini eleştiren Nergis “Daha bir hafta önce bir ASM’de meslektaşımız darp edildi. Yetkililerin artık kendine gelmesini, bir an önce şiddete karşı yeterli önlemler almasını umuyor ve bekliyoruz” çağrısını yaptı. (İzmir/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

İsrail'in Gazze'de mülteci kampındaki bir eve düzenlediği saldırıda 9 Filistinli öldü

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa