18 Ekim 2024 12:55

Yenidoğan Çetesi'ne tepkiler yükseliyor: Temel sorun sağlıkta özelleştirme

Bebek ölümlerine neden olan ve haksız kazanç elde eden Yenidoğan Çetesi'ne sosyal medyadan tepkiler yükseliyor. Yapılan yorumlarda, temel sorunun sağlıkta özelleştirme olduğuna dikkat çekiliyor.

Fotoğraf: Nursima Özonur/DHA

Paylaş

İstanbul'da, 112 Acil Çağrı Merkezi'nde çalışan kişilerle ortak hareket ederek, bebek acil hastalarını önceden anlaştıkları özel hastanelerin yenidoğan ünitelerine sevk edip ölümlerine neden olan ve haksız kazanç elde eden 'yenidoğan çetesi'ne tepkiler sosyal medyada devam ediyor.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu da X hesabından konuyla ilgili açıklama yaptı.

İmamoğlu, "Yenidoğan bebeklerin ölümünden menfaat sağlayan canilerin, çetelerin bu kötülüğü yaparken ortaya çıkan konuşmaları kan dondurucu. Ne yazık ki ülkemizde her gün dehşet ve kaygı verici gelişmelere tanık oluyoruz. Yenidoğan bebeklerin canına kast edecek kadar vicdansızlaşmış kim varsa, en üst dereceden cezalandırılması temennimdir" dedi.

 

 

Hazırlanan polis fezlekesinde Medilife Beylikdüzü Hastanesi ve hastanenin başhekimi Ahmet Atilla Yılmaz da yer aldığı ortaya çıkmıştı. Yılmaz, CHP Beylikdüzü Meclis üyeliğinin yanı sıra İBB'nin Sağlık ve Salgın Hastalıklar Komisyonu'nda yer alıyor. 

Gazetemiz Evrensel yazarı Kansu Yıldırım ise X hesabından yaptığı paylaşımda sağlıkta özelleştirmeye dikkat çekti.

Yıldırım'ın paylaşımı şöyle:

“Bebekleri öldüren çetelere yol veren temel faktör, sağlık hizmetlerinin METALAŞMASI. Sağlık Bakanlığının raporuna göre yenidoğan yoğun bakım yataklarının %56'sı fazlası özel hastanelerin kontrolünde. Özel sektör, 565 hastane ile TR sağlık ortamının 1/3'ünü kontrol ediyor.

Sağlığın piyasalaşmasını, 2003/Dünya Bankası projesi olan Sağlıkta Dönüşüm Programını unutmamak gerekiyor. Bebeklerin öldüren çeteleri ortaya çıkaran da, usulsüz fatura şişirip devleti soyan özel hastanelerin açılmasını kolaylaştıran da bu sistemin dinamikleri.

Sağlık sisteminde özel sektörün hacmini 2 kattan fazla büyüten, sinek gibi kara parayı ve çeteleri buraya çeken piyasa-yönelimli bu bataklık kurutulmadıkça, bugün yenidoğan çetesini, yarın başka bir çeteyi konuşuruz.”

 

 

Gazeteci Bahadır Özgür de yaptığı sosyal medya paylaşımında “'Hasta garantili sistem' adıyla bir soygun tezgahı kurarsanız olacağı bu. Düpedüz hırsızlara memleketin sağlığını emanet ettiler. Biz sadece 19 hastanedeki bebek cinayetlerini öğrendik. Dağ taş özel hastane dolu” dedi.

 

 

Diğer yorum ve tepkilerse şöyle:

 

 

 

 

 

(HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Barış Boyun ve Daltonlar suç örgütlerine operasyon: 166 kişiden 147'si tutuklandı

SONRAKİ HABER

Foça’da ‘Kaçak Hafriyat’ sahasındaki yangına müdahale edilmedi mi?

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa