18 Ekim 2024 13:52

Blinken’dan bölge ülkeleri ile ‘Sinvar’ görüşmeleri

Blinken, Hamas lideri Sinvar'ın öldürüldüğü açıklaması sonrası Katar, Suudi Arabistan ve İsrail liderleriyle görüştü.

Antony Blinken |  Fotoğraf: Rusya Dışişleri Basın Servisi

Paylaş

ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, Katar Başbakanı ve Dışişleri Bakanı Muhammed bin Abdurrahman Al Sani, Suudi Arabistan Dışişleri Bakanı Faysal bin Ferhan ve İsrail Cumhurbaşkanı Isaac Herzog’u telefonla arayarak İsrail’in “Hamas lideri Yahya Sinvar’ı öldürdüğü” yönündeki açıklamasına ilişkin görüşme yaptı.

ABD Dışişleri Bakanlığından yapılan açıklamada, Blinken’ın Al Sani ve bin Ferhan ile İsrail’in Hamas lideri Sinvar’la ilgili açıklamasına ilişkin görüş alışverişinde bulunduğu ve Ortadoğu’daki çatışmaların sonlanması için çabaların artırılmasını görüştüğü bildirildi. Görüşmelerde, Gazze halkının çatışmaların sonlanmasının ardından “kentlerini ve hayatlarını yeniden inşa etme” konusundaki yol haritasının önemine de vurgu yapıldığı kaydedilen açıklamada, Blinken’ın “İsrail-Lübnan sınırında Mavi Hat’taki çatışmaların 1701 sayılı BMGK kararı doğrultusunda çözümü” yönündeki diplomatik girişimlere ABD’nin desteğini yinelediği aktarıldı.

Açıklamada, Blinken’ın “Sinvar’ın öldürülmesi nedeniyle İsrail Cumhurbaşkanı Herzog’u tebrik ettiği”, ABD’nin “İsrail’in güvenliğine olan bağlılığını” yinelediği belirtildi. (DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

İsrail Gazze'nin kuzeyindeki Cibaliya'da saldırılarını artırıyor 

SONRAKİ HABER

Elazığ’da emekliler ilaç katkı payı ve muayene ücretlerinin kaldırılmasını istiyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa