18 Ekim 2024 14:22

Şenyaşar ailesi avukatı Bülent Duran: Failler hâlâ korunuyor

Şenyaşar ailesine dönük saldırı davası kararını gazetemize değerlendiren dava avukatlarından Bülent Duran: "Gerçek deliller saklandı, yok edildi, gizlendi. Failler hâlâ korunuyor.”

Av. Bülent Duran | Fotoğraf: MA

Paylaş

Elif Ekin SALTIK
Diyarbakır

Eski AKP Milletvekili İbrahim Halil Yıldız’ın koruma ve yakınlarının 14 Haziran 2018 tarihinde Urfa’nın Suruç ilçesinde Şenyaşar ailesine dönük saldırısı üzerinden başlayan davada bugün karar çıktı. Malatya 3’üncü Ağır Ceza Mahkemesinde görülen davada saldırıda babası ve iki kardeşini kaybeden Fadıl Şenyaşar’ın da aralarında olduğu tutuklu 4 sanık hakkında tahliye kararı verildi.

Kararı gazetemize değerlendiren dava Avukatı Bülent Duran, Fadıl Şenyaşar’ın aslında hiç tutuklu olmaması gerektiğini söyledi. “Kendine ve yakınına yönelik bir saldırıyı bertaraf etmek meşru müdafaadır, cezasızlık nedenidir” diyen Duran, “Fadıl Şenyaşar’ın 5 yıl tutuklu kalması gerekirdi, üzerinden 1,5 yıl geçmesine rağmen tahliye edilmedi. Bu hukuka aykırılık bugün son buldu” diye konuştu.

“ŞENYAŞAR AİLESİNİN ADALET ARAYIŞI KARŞILANMADI”

Tahliye kararının kendilerini bir yönden sevindirdiğini belirten Duran, tutuklu saldırganlar Enver Yıldız, Mekail Şimşek ve Celal Yıldız’a tahliye kararı verilmesinin Şenyaşar ailesinin adalet arayışını ve adalet talebini karşılamadığına dikkat çekti. Gerçek faillerin hâlâ ortada olmadığını vurgulayan Duran şöyle devam etti: "Gerçek deliller saklandı, yok edildi, gizlendi. Bu ülkede gerçekleşen her katliamın faillerinin bu kadar açık olmasına rağmen failin yargılanmıyor, delillerin karartılıyor olması ülkedeki adaletsizliğin ve hukuksuzluğun göstergesidir.”

“MÜCADELEMİZE DEVAM EDECEĞİZ”

Saldırgan için verilen tahliye kararını kabul etmediklerini dile getiren Duran, "Fadıl Şenyaşar tahliye edildi evet ama Esvet Şenyaşar linç edilerek öldürüldü. Ortada bir linç vardı. Biz bunu değerlendirirken bir cinayet değil insanlık suçu olarak değerlendiriyoruz. Suçun vasfı ve mahiyeti dolayısıyla saldırganlar yönünden tutukluluk tedbiri devam etmeliydi. Bu durum kaygı vericidir ve hukuksuzluğun devam ettiğinin göstergesidir. Bu yönüyle iktidar, iktidara yakın vekil ve yakınları olan failler korunmaya devam ediyor” şeklinde konuştu. Duran son olarak “Mücadelemize kaldığımız yerden devam edeceğiz” dedi.

NE OLMUŞTU?

Şanlıurfa’nın Suruç ilçesinde 14 Haziran 2018’de eski AKP Milletvekili İbrahim Halil Yıldız’ın seçim tartışmaları nedeniyle korumaları ve yakınları ile Şenyaşar ailesi arasında çıkan kavgada 4 kişi ölmüştü. İşyerinde başlayan ve hastaneye uzanan saldırı sonucu Hacı Esvet Şenyaşar (66), oğulları Adil (25) ve Celal Şenyaşar (45) ile İbrahim Halil Yıldız’ın ağabeyi Mehmet Şah Yıldız yaşamını yitirmişti.

ÖNCEKİ HABER

Gazze'nin kuzeyinde 200 bin Filistinli 14 gündür yiyecek, içecek ve ilaçtan yoksun

SONRAKİ HABER

CHP'li Bülbül Adalet Raporu'nu paylaştı: Tek adam rejimi, ülkeyi uçuruma sürüklemiştir

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa