18 Ekim 2024 15:41

Bornova’da grev kararı asıldı: Ya sözleşme ya grev

Bornova Belediyesinde toplu iş sözleşmesi görüşmelerinde anlaşma sağlanamaması üzerine Genel-İş üyesi işçiler belediye binasına grev kararını astı.

Fotoğraf: Emirhan Durmaz/Evrensel

Paylaş

DİSK/Genel-İş Ege Bölge Temsilciliği, geçtiğimiz günlerde tıkanan toplu sözleşme görüşmeleri nedeniyle ilçe belediyelerinde grevlerin başlayacağını duyurmuştu. Bugün DİSK’e bağlı Genel-İş 7 No’lu Şube’nin örgütlü olduğu Bornova Belediyesi işçileri, gerçekleştirilen eylem ve basın açıklaması ile birlikte belediye binasına grev kararını astı. Genel-İş İzmir şube temsilcileri ve başkanlarının da desteğe geldiği eylemde sıklıkla “Birleşe birleşe kazanacağız”, “Ya sözleşme masası ya da grev halayı”, “SODEMSEN şaşırma, sabrımızı taşırma” sloganları atıldı. Basın metnini ise Genel-İş İzmir 7 No’lu Şube Başkanı Cihangir Kına okurken, teklifin geliştirilmediği taktirde 11 Kasım Pazartesi günü grevin uygulanacağını aktardı.

“YALANCI DEDİKLERİ TÜİK’TEN DAHA DÜŞÜK TEKLİFLER ÖNERİYORLAR”

CHP’li belediyelerde örgütlü işveren sendikası SODEMSEN’in sözleşme süreçlerinde ülkeyi yönetenlerin işçilere ve emekçilere reva gördüğü gibi gerçek yoksulluğun altında ücretler önerdiğini belirterek sözlerine başlayan Kına, “CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in yalancı rakamlarla işçinin cebindekileri küçültme aracına dönüşen TÜİK’i hedef aldığını her gün izlerken, bazı belediyelerimizde TÜİK’in açıkladığı rakamlar altındaki teklifleri kendileriyle çelişmekten dahi korkmadan bizlere ciddiyetle değerlendirmemiz için öneriyorlar” ifadelerini kullandı.

“TEKLİF GELİŞTİRİLMEDİĞİ TAKTİRDE İLK GREV BORNOVA'DA”

Bornova Belediyesi’nde çalışmakta olan 2 bin dolayında işçinin ekonomik krizi daha az hissedebilmesi için aylardır toplu sözleşme masasında çaba gösterdiklerini belirten Kına, “Sabırla geçirdiğimiz aylardan sonra artık başka bir safhaya geçtiğimizin ilanı için bir aradayız. Gerçek küçülmenin altında kalan teklifler geliştirilmediği taktirde, üyelerimizin beklentileri karşılanmadığı noktada eş zamanlı başlayan sözleşmeler içerisinde ilk grev uygulamasının Bornova Belediyesi Personel AŞ’de olacağını bildirmek isteriz” diye konuştu. Son olarak kapitalizmin tüm işçileri birleşik mücadeleye çağırdığı gibi, SODEMSEN’in de tüm belediye işçilerini bir araya gelmeye davet ettiğini vurgulayan Kına, grev uygulamasının 11 Kasım Pazartesi günü gerçekleşeceğini belirtti. (İzmir/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

SES: 12 bebeğin ölümü, sağlık sistemindeki çöküşün sonucudur

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa