18 Ekim 2024 16:47

Beşiktaş’ın imar planlarına İBB Meclisinde onay

İBB Belediye Meclisinde Balmumcu - Dikilitaş imar plan notlarının oy birliğiyle geçti. Beşiktaş Belediye Başkanı Rıza Akpolat onay sonrası yaptığı konuşmada İmamoğlu ve meclis üyelerine teşekkür etti.

Fotoğraf: Beşiktaş Belediyesi

Paylaş

Beşiktaş Belediye Başkanı Rıza Akpolat, İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi’nin Ekim Ayı 3. oturumunda Balmumcu- Dikilitaş imar plan tadilatlarının görüşüldüğü birleşiminde konuştu. Akpolat, Beşiktaş’ın imar planlarının yıllardır keyfi ve siyasi kararlarla ertelendiğine dikkat çekerek Balmumcu - Dikilitaş imar plan notlarının oy birliğiyle geçirilmesinde emeği geçen tüm meclis kurullarına ve İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’na teşekkür etti.

“SİYASİ ENGELLER KALDIRILMALI”

Beşiktaş’ın çok özel bir ilçe olduğunu kaydeden Başkan Akpolat, günlük 3 milyona yaklaşan nüfusuyla birtakım zorlukları olduğunu belirterek “Bu sorunların en başında da imarsal konular var. Biz Beşiktaş ilçesi olarak Boğaziçi Kanununa tabii bir ilçeyiz. Öngörünüm, geri görünüm ve kentsel sit alanları gibi çok önemli ve Beşiktaş’a özgü çok önemli konu ve sorunlar var. Biz Beşiktaş Belediyesinde bir imar kararı çıkarırken sadece kendi ilçemizden aldığımız karar ya da İBB Meclisi’nin vereceği onay maalesef yeterli gelmiyor. Bununla ilgili kurul var bakanlıkça mutlaka onaylanması gerekiyor. Bu da Beşiktaş’ın toplam imarının yüzde 80’ine denk geliyor. Dolayısıyla Beşiktaş bu anlamda uzun yıllar sıkıntı yaşadı” dedi. Balmumcu- Dikilitaş plan tadilatı noktasında yetki kullanabildiklerini dile getiren Akpolat “Beşiktaş’ın imarsal konularda önündeki engellerin de kaldırılması Boğaz Kanununun revize edilmesi isteğimi, dileğimi, arzumu ve kaygımı dile getirerek bu plan tadilatının oy birliğiyle geçmesinde emeği olan tüm herkese ve İBB Başkanımız Ekrem İmamoğlu’na Beşiktaş halkı adına yürekten teşekkür ediyorum’’ dedi. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

'Ateşkesin önündeki engel Sinvar değil İsrail'

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa