18 Ekim 2024 17:10
Son Güncellenme Tarihi: 18 Ekim 2024 20:10

Antalya Alanya’daki orman yangını kontrol altına alındı

Antalya Alanya'da yerleşim yerlerine yakın alanda çıkan ve rüzgarın etkisiyle yayılan orman yangını kontrol altına alındı. Yangında 1 hektar ormanlık alan zarar gördü.

Fotoğraf:DHA

Paylaş

Antalya'nın Alanya ilçesinde yerleşim yerlerine yakın alanda çıkan ve rüzgarın etkisiyle yayılan orman yangınına havadan ve karadan müdahaleye başlandı.

Antalya'nın Alanya ilçesi,  Tepe Mahallesi'nde yerleşim yerlerine yakın ormanlık alanda saat 15.00 sıralarında henüz belirlenemeyen nedenle yangın çıktı. Yangının büyümesi üzerine çevredeki vatandaşların 112 Acil Çağrı Merkezi'ne ihbarı üzerine bölgeye Alanya Orman İşletme Müdürlüğü ve itfaiye ekipleri müdahale etti. Yangına havadan ve karadan müdahale çalışmalarına başlandı.

RÜZGARIN ETKİSİYLE YAYILDI

Yangınına ekiplerin havadan ve karadan müdahalesi sürüyor. Bölgeye yönlendirilen 2 helikopter, 2 uçak, 8 arazöz, 3 su ikmal aracı ve 1 ilk müdahale aracının yanı sıra çok sayıda yer ekibi söndürme çalışmalarına katıldı. Alanya Kaymakamı Fatih Ürkmezer de olay yerine gelerek, çalışmalar hakkında bilgi aldı. Kuvvetli rüzgarın etkisiyle alevlerin yamaçtan yukarı doğru hızla yayıldığı ancak şu ana kadar yerleşim yerlerini tehdit eden bir durumun olmadığı öğrenildi. 

Bölgede çalışmalarını sürdüren ekiplerce kontrol altına alınan yangında 1 hektar ormanlık alan zarar gördü. (DHA)

ÖNCEKİ HABER

MHP'li yönetimin yasakladığı 'Manukyan' Gazipaşa'da sahnelenecek

SONRAKİ HABER

Adana Adliyesi önünde avukatlara yönelik tehdide tepki gösterildi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa