18 Ekim 2024 18:21

Erdoğan, Azerbaycan, İran, Rusya ve Ermenistan’ın dışişleri bakanlarıyla görüştü

Erdoğan, Güney Kafkasya Bölgesel İşbirliği Platformu toplantısı için İstanbul'a gelen Azerbaycan, İran, Rusya ve Ermenistan’ın dışişleri bakanlarıyla görüştü.

Fotoğraf: AA

Paylaş

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “3+3 Güney Kafkasya Bölgesel İşbirliği Platformunun” 3'üncü toplantısı için İstanbul'da olan Rusya, İran, Azerbaycan ve Ermenistan'ın dışişleri bakanlarıyla görüştü.

Erdoğan, Dolmabahçe'deki Çalışma Ofisi'nde Azerbaycan Dışişleri Bakanı Ceyhun Bayramov, Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, İran Dışişleri Bakanı Abbas Erakçi ve Ermenistan Dışişleri Bakanı Ararat Mirzoyan'ı kabul etti.

Kabul basına kapalı gerçekleşti.

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığından yapılan açıklamaya göre kabulde, Güney Kafkasya'daki kalıcı barış süreci ile bölgesel ve küresel konular ele alındı.

Erdoğan, Türkiye'nin Azerbaycan ile Ermenistan arasında kalıcı barışı sağlamak için ortaya konan çabalara her türlü desteği vermeye devam edeceğini söyledi.

Erdoğan, İsrail'in bölgede çatışmaları yaymak için provokasyon arayışında olduğunu, ateşkesin sağlanmadığı her geçen gün bölgesel bir savaşa daha çok yaklaşıldığını, Birleşmiş Milletler nezdinde İsrail'e uygulanacak silah ambargosunun İsrail saldırganlığını durdurmak için etkili bir adım olacağını, Türkiye'nin bunu her platformda dillendirmeye devam edeceğini kaydetti.

Kabulde Cumhurbaşkanı Erdoğan'a, Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun ve Cumhurbaşkanı Dış Politika ve Güvenlik Başdanışmanı Akif Çağatay Kılıç eşlik etti. (POLİTİKA SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

Giresun E Tipi Cezaevi’nde tutuklulara saldırı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa