18 Ekim 2024 20:32

Antep ve Maltepe’de direnişteki işçilerle dayanışma: "İşçiler ölüm düzenine boyun eğmeyecek"

Antep ve Maltepe’de direnişteki işçilerle dayanışmak için basın açıklaması yapıldı. Açıklamalarda, “Fernas ve Polenez işçilerinin haklı mücadelesinin sonuna kadar arkasındayız” denildi.

Fotoğraf: Evrensel

Paylaş

Antep ve İstanbul’un Maltepe ilçesinde Emek ve Demokrasi Güçleri direnişteki Fernas ve Polonez işçileriyle dayanışmak için basın açıklaması yapıldı. Açıklamalarda, “Fernas ve Polenez işçilerinin haklı mücadelesinin sonuna kadar arkasındayız” denildi.

ANTEP

Antep Emek ve Demokrasi Güçleri, direnişteki Fernas işçileri için Balıklı Parkı'nda basın açıklaması gerçekleştirdi. Açıklamada, "Susturamayacaklar. İşçiler bu kölelik, sefalet ve ölüm düzenine boyun eğmeyecek" denildi.

Antep Emek ve Demokrasi Güçleri adına açıklamayı Birleşik Dokuma Tekstil ve Deri İşçileri Sendikası (BİRTEK SEN) Genel Sekreteri Mikail Kılıçalp okudu. Kılıçalp, ''Bu ülkeyi yönetenler; iktidar, Çalışma Bakanlığı, devletin polisi ve jandarması ise her türlü suçu işleyen AKP milletvekili vekili patrona kalkan oluyorlar. İşçilerin demokratik ve anayasal hakkı olan yürüyüş ve her türlü barışçıl eylemini engellemek için hukuku ayaklar altına alarak işçilere müdahale ediyor, saldırıyor ve gözaltına alıyorlar. Tıpkı Özak işçilerine, Akcanlar işçilerine, CarrefourSA işçilerine, Lezita işçilerine, Polonez işçilerine, As Plastik işçilerine yaptıkları gibi. İşçileri darp ediyorlar, işkence ediyorlar ve gözaltına alıyorlar. Son birkaç yıldır neredeyse her işçi eyleminde, her grevde, her direnişte, bu ülkenin kolluk kuvvetleri, mülki amirleri, yargısı, Çalışma Bakanlığı, devletin bütün kurumları işçi düşmanı patronların emir eri gibi davranıyor" dedi.

''SUSTURAMAYACAKLAR''

İktidarın yarattığı ekonomik krizin bütün yükünü işçiler, emekçiler ve halkın sırtına yüklediğini söyleyen Kılıçalp, "Sesini yükselten, hak isteyen her işçinin sesini boğmak istiyorlar. İşçi ücretleri daha da düşsün, vergi adaletsizliği daha da derinleşsin, milyonlarca işçi, emekçi ve halk daha da yoksullaşsın ama bir avuç patron servetine servet katmaya devam etsin diye uygulanan Mehmet Şimşek programını hayata geçirmek için ses çıkaran, hakkını isteyen herkesi baskı ve şiddetle susturmak istiyorlar. Ama susturamıyorlar işte. Susturamayacaklar. İşçiler bu kölelik, sefalet ve ölüm düzenine boyun eğmeyecek'' ifadelerini kullandı. (Antep/EVRENSEL)


MALTEPE

Maltepe Forum birleşenleri direnişleri devam eden Fernas ve Polonez işçileri için Maltepe Sanat önünde basın açıklaması düzenledi.

Açıklamada, “Bizler biliyoruz ki işçi sınıfının ideolojisi sadece bir sınıf mücadelesi değil, insanlığın en onurlu mücadelesidir. Bu mücadele, kapitalizmin karanlık perdesini yırtıp atacak, yeni bir şafak söktürecektir. İşçilerin sömürüye karşı verdiği bu savaş, sadece kendileri için değil, tüm toplum için verilen bir savaştır. Yoksulluğa, işsizliğe, güvencesizliğe karşı direnen işçiler, aynı zamanda yeni bir geleceğin kapılarını aralıyor” denildi.Fernas’ta, Polonez’de ve ülkenin dört bir yanında verilen haklı mücadelenin kapitalist sömürü düzenine bir başkaldırı olduğu belirtilen açıklamada, “Patronların ve onların hizmetindeki hükümetlerin baskılarına boyun eğmeyeceğiz. Biz, Maltepe Forum olarak, bir kez daha buradan ilan ediyoruz: Fernas ve Polenez işçilerinin haklı mücadelesinin sonuna kadar arkasındayız. Onların taleplerine sırtını dönenler, halkın vicdanında çoktan mahkûm edilmiştir. İşçiler, direnişle kazanmaya yazgılıdır. Biz, işçi sınıfının yenilmez gücüne inanıyoruz ve bu inançla, onların sesini büyütmeye devam edeceğiz” ifadelerine yer verildi. (İstanbul/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Etki ajanlığı düzenlemesi yeniden Meclis’te

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa