19 Ekim 2024 09:56
Son Güncellenme Tarihi: 19 Ekim 2024 14:11

Muğla'nın 2 ilçesinde orman yangınları 3’üncü gününde: Dalaman'daki yangın kontrol altına alındı

Muğla'nın Dalaman ve Menteşe ilçelerinde, elektrik tellerinden kaynaklandığı belirlenen orman yangınlarının 3’üncü gününde Dalaman'daki orman yangını kontrol altına alındı.

Fotoğraf: DHA

Paylaş

Muğla'nın Dalaman ve Menteşe ilçelerinde elektrik tellerinden kaynaklandığı belirlenen orman yangınlarından Dalaman'daki orman yangını 40'ıncı saatte kontrol altına alındı. Menteşe'de yangına müdahale sürüyor.

Muğla'nın Dalaman ilçesinde, önceki gün saat 20.30'da çıkan orman yangını, ekiplerin karadan ve havadan 40 saatlik müdahalesiyle, bugün 12.30 itibarıyla kontrol altına alındı. Bölgede soğutma çalışmaları sürüyor.

Bölgede, 85 ev tahliye edilmişti.

Menteşe ilçesi Turnalı mevkisinde de 18 Ekim'de saat 03.30 sıralarında orman yangını çıktı. Yangına 292 personel, 130 müdahale aracı, 52 arazöz-su tankeri, 13 iş makinesi ve 9 hava aracı ile müdahale ediliyor. Yangında 17'si yazlık 29 yapı zarar gördü, 75 hane de tahliye edildi.

Sahil Güvenlik unsurları, helikopterler ve amfibik uçaklarla yangına havadan müdahale ederken, Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı ekipleri de karadan çalışmalara destek oluyor. Diğer yandan her iki yangının çıkış nedeninin elektrik tellerinden kaynaklandığı belirlendi. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

İsrail, Gazze'nin kuzeyinde bir çocuğu İHA’yla öldürdü

SONRAKİ HABER

BOTAŞ ve MAPEG’de görevden alma ve atamalar

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa