19 Ekim 2024 12:50

EMEP: Sistemin çürüme ve yozlaşmasının son halkası yenidoğan bebek çetesi...

EMEP Genel Başkanı Seyit Aslan yenidoğan bebek çetesi ile ilgili yaptığı açıklamada piyasaya açılan sağlık alanı ve sisteminin kar ve rant uğruna bebekleri dahi katledecek düzeye geldiğini belirtti.

Fotoğraf: DHA

Paylaş

Emek Partisi (EMEP) Genel Başkanı Seyit Aslan yenidoğan bebekleri önceden anlaştıkları özel hastanelerin yenidoğan ünitelerine sevk edip 21 bebeğin ölümüne neden olan “yenidoğan çetesi”ne ilişkin bir açıklama yaptı.

Piyasaya açılan sağlık alanı ve sisteminin kar ve rant uğruna her türlü barbarlığı göze alabilecek, bebekleri dahi katledecek düzeye geldiğine işaret eden Aslan; “Bakanların özel hastane sahibi olduğu memlekette her yanımız özel hastanelerle çevriliyken bu vahşet yine bu özel hastanelerde yaşanıyor” dedi.

“Peki bu hastaneleri kim denetliyor?​”, “Bir ihbar olana kadar bu katliam neden anlaşılamadı?​” sorularını soran Aslan şöyle devam etti; “Yaşananlar tesadüf olmadığı gibi, sadece buzdağının görünen yüzü. Çocuklardan katil yaratan, çocukları katleden, işçi ve emekçileri yoksulluk ve açlık girdabına iten, zengini zengin, yoksulu daha yoksul hale getiren bu düzen var oldukça, yenidoğan bebek çeteleri, mafyası bitmeyecek.”

İşçi ve emekçilere çağrıda bulunan Aslan; “Çağrımız bu zorbalık, barbarlık düzenine karşı birleşik, kitlesel mücadelenin örgütlenmesi, asalak takımının sırtımızdan atılması, insanca yaşayacağımız demokratik bir ülkenin kurulmasıdır” ifadelerini kullandı. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

'Uç ve sorunlu fikirler popüler olmadığı için ilgi çekiyor'

SONRAKİ HABER

İstanbul'un 4 ilçesinde kadın muhtar sayısı erkekleri geçti

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa