19 Ekim 2024 14:07

Fidan ve Arakçi, İsrail’e karşı “Her türlü senaryoya hazır” olduklarını açıkladı

Dışişleri Bakanı Fidan, İranlı mevkidaşı Arakçi ile ortak basın toplantısı yaptı. Fidan, "Biz Türkiye olarak bölgemizde savaş istemiyoruz" derken, Arakçi de "Her türlü senaryoya hazırız" dedi.

Fotoğraf: AA

Paylaş

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, İran Dışişleri Bakanı Abbas Arakçi ile Dışişleri Bakanlığı İstanbul temsilciliğinde bir araya geldi.

Fidan, iki günlük ziyaret kapsamında Türkiye'de bulunan Arakçi ile görüştü. Görüşmelerinin ardından düzenlenen ortak basın toplantısında Fidan, "Biz Türkiye olarak bölgemizde savaş istemiyoruz" derken, Arakçi de "Her türlü senaryoya hazırız" dedi.

İsrail Başbakanı Benjamin Netanyahu'nun bölgede yeni cepheler açmaya çalıştığını, İran'ı da bunun içine çekmeye çalıştığını söyleyen Fidan, "Savaşın tüm bölgeye yayılma riski asla hafife alınmamalı. Küresel düzeyde çok ciddi yansımaları olabilecek bir gerilimin içindeyiz. Biz Türkiye olarak bölgemizde savaş istemiyoruz" ifadelerini kullandı.

ARAKÇİ: BÖLGEDE SAVAŞIN YAYILMASI CİDDİ TEHDİTTİR

Dışişleri Bakanı Fidan'ın ardından konuşan İran Dışişleri Bakanı Arakçi da İsrail'in Gazze ve Lübnan'a saldırılarına değindi. Arakçi, "Bölgede savaşın yayılması ciddi tehdittir. Biz barıştan yanayız ancak her türlü senaryoya da hazırız" dedi. Arakçi, İsrail'e sağlanan desteğe de işaret ederek bunun Netanyahu'yu daha da cesaretlendirdiğini söyledi. Arakçi, Gazze ve Lübnan'da kalıcı ve derhal bir ateşkesi desteklediklerini dile getirdi.

Açıklamaların ardından basın mensuplarının sorularına geçildi. Dün Hamas heyeti ile yaptığı görüşmeye dair sorulan soruya Fidan, görüşmede Gazze'ye insani yardımlar konusunun ele alındığını söyledi. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

"Yenidoğan çetesi"nin 197 suç eylemi, 30 klasörlük denetim raporunda yer aldı

SONRAKİ HABER

Yozgat’ta tarlada satılamayan soğan depolara kaldırılıyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa