19 Ekim 2024 15:35
Son Güncellenme Tarihi: 19 Ekim 2024 16:17

Aile hekimleri: Zulüm yönetmeliğini kabul etmiyoruz

Aile hekimleri yeni yönetmeliğe ve yaşanan hak gasplarına karşı Ankara'da miting düzenledi. Aile hekimleri "Zulüm yönetmeliğini kabul etmiyoruz.  Bir an önce vazgeçin" çağrısı yaptı.

Fotoğraf: Damla Kırmızıtaş/Evrensel

Paylaş

Aile Hekimleri Dernekleri Federasyonu (AHEF), çağrısıyla aile hekimleri yeni yönetmeliğe ve yaşanan hak gasplarına karşı miting düzenledi. AHEF Başkanı Türkü Yağmur Nehir, "Performansa dayalı kölelik sistemini kabul etmiyoruz. Zulüm yönetmeliğini kabul etmiyoruz.  Bir an önce vazgeçin. Binlerce kişinin sesine kulak verin aksi halde hareketimiz hız kesmeden devam edecektir" dedi.

Anıtpark'ta yapılan mitinge AHEF, AHESEN, Anadolu Sağlık Sen, ASEF, Bağımsız Sağlık Sen, Birlik Sağlık Sen, Birlik ve Dayanışma Sendikası, Genç Sağlık Sen, Genel Sağlık İş, Hekim Birliği Sendikası, Hekim Sen, Hürriyet Sağlık Sen, Sağlık Liyakat Sen, SAHİMSEN, SES, Tabip Sen, TAHUD, TDB, TEB, Türk Sağlık Sen, TTB, TÜMRAD-SEN katıldı.

“TÜM ADALETSİZLERE ‘DUR’ DEMEK İÇİN BİR ARAYA GELDİK”

AHEF Başkanı Türkü Yağmur Nehir, dayatılmak istenen zulüm yönetmeliğine, sağlıkta şiddete, mobbinge, hak kayıplarına karşı tüm adaletsizlere “dur” demek için bir araya geldiklerini belirterek; “İş yükümüz her geçen gün daha da ağırlaşıyor. Sağlık Bakanı göreve geldiğinde aile hekimlerini güçlendireceğini koruyucu sağlık hizmetini önceleyeceğini söyleyip duruyordu fakat ilk icraatı haklarımızı gasbeden bu zulüm yönetmeliği oldu. Performansa dayalı kölelik sistemini kabul etmiyoruz. Bizler hastalarımıza özgürce sağlık hizmeti sunmak istiyoruz. Sahayı unutulmuş, bizi yok sayarak getirmeye çalıştığınız dayatma yönetmeliğini kabul etmiyoruz.Bizi puanlayacagınıza, siz kendinize bakın" dedi. 

“ÇALIŞANINA SAHİP ÇIKMAYIN BİR BAKANLIK İSTEMİYORUZ”

Sağlıkta şiddetin arttığını belirten Nehir, "Sistemle ve hastalarla boğuşurken psikolojik ve fiziksel şiddetle karşılaşıyoruz. Daha güçlü durmalıyız. Deprem bölgesinde halkımız sağlık hizmetine ulaşamıyor. Hala konteynerlerde hizmet veriyoruz. Nerede güçlendirdiğiniz aile hekimleriniz, ASM'leriniz? Tek derdiniz yarattığınız sağlık sistemi kusurlarını bizim üzerimizden gidermeye çalışmak. Biz güvenceyle çalışmak, emekliliğe yansıyan tek kalemde maaş istiyoruz. Çalışanına sahip çıkmayın bir bakanlık istemiyoruz. Artık yeter. Zulme, haksızlıklara, şiddete, yönetmeliklere karşı sesimizi yükseltiyoruz. Bu mücadele hepimizin mücadelesi" dedi.  

“GERİ ADIM ATMAYACAĞIZ”

Nehir şöyle devam etti: "Şimdi formüllerle bizi ayırmaya çalışıyorsunuz. Biz 69 bin sağlık çalışanı olarak tek vücuduz. Sınıflara da ayırmazsınız, birbirimizden de ayırmazsınız. Zulüm yönetmeliğini kabul etmiyoruz.  Bir an önce vazgeçin. Binlerce kişinin sesine kulak verin aksi halde hareketimiz hız kesmeden devam edecektir. Haklı mücadelemizden asla geri adım atmayacağız." 

"CAN GÜVENLİĞİMİZİ İSTİYORUZ"

Aile Hekimliği Çalışanları Sendikası (AHESEN) Başkanı Ahmet Kandemir, "Uyarıyoruz. Masa başından yapılan taslaklar yüzünden yaratacağınız zararın hesabını veremezsiniz. Talebimiz basit. Can güvenliğimizi istiyoruz. Bunu yapamıyorsanız o koltuğu boşaltın. Şartlar düzenleme kadar hep birlikte eylemlerimiz artarak devam edecek ve sorumlusu biz değiliz” diye konuştu 

"BU YÖNETMELİĞE BOYUN EĞMEYECEĞİZ"

Birlik ve Dayanışma Sendikası Başkanı Derya Mengüç, yönetmelikte toplum sağlığından ,hak ve hukuktan eser olmadığını vurgulayarak şunları söyledi; “Yönetmeliğin amacı açık. Emeğimizi sömürmek, iş güvencesini yok etmek. Bu yönetmeliğe boyun eğmeyeceğiz. Bu anlamsız hesapları formülleri kabul etmeyeceğiz. Sermaye odaklı sağlık sisteminin geldiği noktayı son bir haftadır yaşananlarla bakarak  üzüntüyle izliyoruz. Güvenceli çalışma koşulları için mücadeleden vazgeçmeyeceğiz. Bilime aykırı taslağınızı geri çekin. Taslak çekilmezse emeğimizden gelen gücümüzü kullanmaktan çekinmeyeceğiz."

"YÖNETMELİĞE İTİRAZ ETMEK İÇİN BURADAYIZ"

SES Eş Genel Başkanı Nazan Karacabey, sessiz kalınan her yönetmeliğin, yaşam haklarına, halkın sağlık hakkına saldırı olarak dönüş yaptığının altını çizerek; “Bu çürük sisteme  yeni yönetmeliklere hep birlikte itiraz etmek kamusal sağlık hakkını talep etmek için buradayız. Bebek çetelerini, ilaç çetelerini nasıl beslediniz? Örgütlenmeye mücadele etmeye devam edeceğiz" dedi. 

“YOĞUN BAKIMLARDA ÖLEN BEBEKLERİN HESABINI VERİN”

TTB Aile Hekimliği Kol Başkanı Emrah Kırımlı ise şunları söyledi; "Eziyet yönetmeliğini çöpe atıyoruz demek için geldik. Bakanlığa diyoruz ki siz de çöpe atın. ASM yapın Şehir Hastanesi değil. ASMlerde tükendik, kadro ihtiyacını giderin. Emekliye yansıyan tek maaş ödeyin. Sağlık bilgisayar oyunu değildir. Sağlıkta performans ölüm getirir dedik. Yoğun bakımlarda ölen bebeklerin hesabını vermenizi bekliyoruz. Aşı vermiyorsunuz, bebeklerimiz ölüyor. Aşı yok deyince soruşturma açıyorsunuz. Birilerinin cüzdanı dolsun istiyorsunuz. Hakkımızı alana kadar ayaktayız, mücadele edeceğiz. Önce açlık sınırında  ücret vermeyeceksiniz, aşı vereceksiniz, maske vereceksiniz,  güvenliğimizi sağlayacaksınız,  emeğimizi  yok saymayacaksınız,  önce bizi dinleyeceksiniz.  Sonra istediğiniz bilgisayar oyununu oynayın, puanları toplayın"

(Ankara/EVRENSEL) 

ÖNCEKİ HABER

İstanbul Barosunda seçim zamanı

SONRAKİ HABER

Cinsel istismara uğrayan F.A'nın koruma altına alındığı duyuruldu

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa