19 Ekim 2024 16:04

AABF genel kurulu Neuss’ta yapıldı

Almanya Alevi Birlikleri Federasyonu (AABF) 16. Genel Kurulu Neuss’ta başladı. 412 delegenin katıldığı genel kurulda seçimler yarın yapılacak.

Fotoğraf: Evrensel

Paylaş

Almanya Alevi Birlikleri Federasyonu (AABF) 16. Genel Kurulu Neuss’ta başladı. Almanya’nın değişik kentlerinde örgütlü Alevi derneklerinden seçilen yaklaşık 490 delegenin 412’nin katılımıyla başlayan genel kurulun açılışını yapan AABF Genel Sekreteri Ufuk Çakır, Alevi örgütlenmesinde emeği geçen herkese teşekkür etti.

İçinden geçtiğimiz süreçte Avrupa’da ve dünyada yükselen ırkçılık konusunda önemli çalışmalar yapacaklarını ifade eden Çakır, Alevi öğretisinin ırkçılık ve ayrımcılıkla mücadeleyle mayalandığını belirterek, “Alevilik vardır, Alevilik haktır” dedi.

Saygı duruşunun ardından AABF’nin 35. yılına denk gelen genel kurulda Sivas'ta 2 Temmuz 1993 yılında gerçekleşen katliam dolayısıyla hazırlanan “Çok kötü bir şey oldu” belgeseli gösterildi.

AABF Genel Başkanı Hüseyin Mat yaptığı konuşmada, Sivas’ta katledilen canları unutturmamak için bundan sonra da mücadeleye devam edeceklerini ifade etti. Madımak Katliamı Hafıza Merkezi kapsamında Sivas katliamında yaşananları dijital mecraya taşıdıklarını ifade eden Mat, Türkiye’deki diğer katliamlar konusunda da benzer çalışmaların yapılması gerektiğini söyledi.

Türkiye ve Avrupa’nın değişik ülkelerinden Alevi örgütlerinin temsilciler de genel kurula katıldı. Seçimli genel kurulda yeni yönetim için seçimler pazar günü yapılacak. (Neuss/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Antalya’da Doyran deresine istenen HES'in ÇED süreci sonlandırıldı!

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa