19 Ekim 2024 21:25

Gazze'ye havadan indirilen yardım kutusu çadırın üzerine düştü, 1 çocuk öldü

Han Yunus'ta havadan atılan ve yardım malzemesi taşıyan bir kutu, mülteci ailenin çadırına düştü. 1 çocuk hayatını kaybetti.

Fotoğraf: Ashraf Amra/AA

Paylaş

Gazze Şeridi'ne yardım taşıyan uçakların havadan indirdiği insani yardım kutularından birisinin Han Yunus şehrinde mültecilerin kaldığı çadıra düşmesi sonucu Filistinli bir çocuk hayatını kaybetti.

Han Yunus'taki bir tıbbi kaynak AA muhabirine, "Havadan atılan ve yardım malzemesi taşıyan bir kutu, mülteci ailenin çadırına düşerek çadırı kullanılamaz hale getirdi. Olayda ailenin çocuğu hayatını kaybetti" dedi.

Kaynak, son üç gündür insani yardımların Han Yunus'un batısındaki Mevasi bölgesine paraşütlerle havadan bırakıldığını belirtti.

Geçtiğimiz perşembe günü de bölgede yardım kutuları mülteci çadırlarının üzerine düşmüş, bir Filistinli hayatını kaybetmiş, yaralananlar olmuştu.

Gazze’nin güneyine havadan yapılan yardım operasyonları, temmuz ayında durdurulmuştu, ancak geçen perşembe günü yeniden başlatıldı.

İsrail, Birleşmiş Milletler'in çağrılarına rağmen uluslararası hukuku ihlal ederek Gazze'ye insani yardımların özellikle kara yoluyla ulaşmasını kısıtlıyor. Bu, yiyecek, ilaç ve yakıt tedarikinde kasıtlı bir kıtlığa yol açarak, birçok çocuk ve yaşlının ölümüne sebep olan bir krize neden oldu. (DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

Yenidoğan Çetesi gündemdeyken Erdoğan, Adalet Bakanı ve Sağlık Bakanıyla görüştü

SONRAKİ HABER

Ebrar Sitesi Reyyan Apartmanı davasında ara karar: Yeni bilirkişi raporu hazırlanacak

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa