20 Ekim 2024 08:55
Son Güncellenme Tarihi: 20 Ekim 2024 16:34

Mardin’de 2 mahalledeki sokağa çıkma yasağı kaldırıldı

Mardin'in Savur ilçesinin kırsal mahallelerinde ilan edilen sokağa çıkma yasağı sona erdi. Ev baskınlarında gözaltına alınan 4 kişi jandarma komutanlığında tutuluyor.

Mardin'de yasak sonrası yapılan ev baskını | Fotoğraf: MA

Paylaş

Mardin'in Savur ilçesine bağlı kırsal Yeşilalan (Barman) ve Pınardere (Elfan) mahallelerinde ilan edilen sokağa çıkma yasağı saat 14.30 itibarıyla sona erdi.

Yasak sonrası her iki mahallenin dağlık alanlarında silah seslerinin duyulduğu belirtildi. Bölgede bir çatışma olup olmadığı henüz bilinmezken, bazı mağaraların patlatıldığı öğrenildi.

4 KİŞİ GÖZALTINDA

Öte yandan Yeşilalan Mahallesi’nde yapılan ev baskınlarında gözaltına alınan Ali Günay, Mehmet Hüseyin Günay, Yusuf Alğan ve Mehmet Erdem’in Mardin İl Jandarma Komutanlığına götürüldüğü belirtildi. Karakolda tutulan 4 kişinin “terör örgütüne yardım ettkleri" iddiasıyla gözaltına alındığı ve ifadelerinin alınmasının beklendiği kaydedildi. 

Sokağa çıkma yasağının ardından iki mahallede sabahın erken saatlerinde ev baskınları yapılmıştı. Köylerin etrafını ablukaya alan jandarma özel harekat, daha sonra köpekler eşliğinde evlere baskın düzenlemişti. Köpeklerle aranan evler dağıtılmış, yurttaşlar da tehdit edilmişti. (Mardin/MA)

ÖNCEKİ HABER

Netanyahu, konutuna İHA saldırısı üzerine İran'ı tehdit etti

SONRAKİ HABER

Yavuzyılmaz: Fernas madencileri ve Fernas şirketi arasında uzlaşma sağlandı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa