İstanbul Barosu yeni başkanı Prof. Dr. İbrahim Kaboğlu oldu

İstanbul Barosu’nda iki gün süren genel kurulunda yeni baro başkanı belli oldu. Değişim İçin Avukatlar Grubu'ndan Prof. Dr. İbrahim Kaboğlu baro başkanı seçildi.

20 Ekim 2024 10:48
Son Güncellenme Tarihi: 20 Ekim 2024 22:34
Paylaş

İstanbul Barosu seçimleri ikinci gününde Haliç Kongre Merkezi'nde devam etti. Baro başkanlığı seçimini Değişim İçin Avukatlar Grubu'ndan Prof. Dr. İbrahim Kaboğlu kazandı.

Haliç Kongre Merkezi'nde gerçekleştirilen genel kurulun ikinci gününde, baro başkanlığı seçimleri için saat 09.00'da oy kullanma işlemi başladı. 64 bin 72 avukatın oy kullanma hakkına sahip olduğu baroda, avukatlar erken saatlerden itibaren kongre merkezine gelerek oy verdi. Başkan adayları da sandık başına gelerek oylarını kullandı.

Seçimleri Değişim İçin Avukatlar Grubu'ndan Anayasa Hukukçusu Prof. Dr. İbrahim Kaboğlu öne çıkan adayı oldu. Mevcut başkan Filiz Saraç Önce İlke Çağdaş Avukatlar Grubu adayı olarak ikinci dönem için yarıştı. Saraç'ın yönetim kurulunda yer alan ve aynı grup içinde geçen dönem birlikte hareket ettiği Ali Gürbüz de adaylar arasında yer aldı.

Seçimi Değişim İçin Avukatlar Grubu'ndan Prof. Dr. İbrahim Kaboğlu 7 bin 219 oyla seçimi kazandı. Hasan Kılıç 5 bin 497 oy, Turgay Bilge, 4 bin 497 oy aldı. Önceki dönem başkan olan Filiz Saraç ise dördüncü sırada yer aldı. Seçime geçmiş yıllara göre oldukça yüksek düzeyde katılım oldu. 64 bin 66 İstanbul Barosu üyesi seçmenden 29 bin 453’ü oy kullandı.

"KAZANAN İSTANBUL BAROSU OLACAK"

Seçim sonuçlarının belli olmasının ardından Prof. Dr. İbrahim Kaboğlu konuşmasını yaptı. Konuşma sırasında salonda sık sık “Jin, jiyan, azadi” ve “Hak, hukuk, adalet” sloganları atıldı. Sonuçların İstanbul Barosu’nun, hukukun kazandığını gösterdiğini ifade eden Kaboğlu, “Değişim için avukatlar grubu kazanmış olsa da aslında tüm gruplar kazanmıştır. Çünkü biz sürekli hukuka vurgu yaptık hukuku etkili kılmak için yola çıktık. İnsan haklarına dayanan, laik ve demokratik cumhuriyet için yola çıktık” dedi.

Kampanya sürecinde emek veren herkese teşekkür eden Kaboğlu, “Herkesin desteğini, katkısını bekliyoruz. Kapsayıcı bir yönetim anlayışından asla vazgeçmeyeceğiz. Biz bir meslek örgütü olarak bir hukuk Kurumu olduğumuzu biliyoruz. Kurumumuzun bağımsızlık demokratiklik ve özerklik ilkelerini asla göz ardı etmeyeceğiz. Şu dakikadan itibaren yeni bir döneme girdiğimizi sizinle paylaşmaktan onur duyuyorum. Bu dönemin özelliği İstanbul’da hukuku etkin kılmak ve türkiye’de hukuku etkili kılmak için esin kaynağı olmak, dahası uluslararası ölçekte hukuku etkili kılmak olacak. Fikir, dayanışma ve eylem üçlüsü bu andan itibaren uygulanmaya başlamıştır” diye konuştu. Değişim için Avukatlar grubunun zaferi Haliç Kongre Merkezi’nin fuaye alanında uzun süre halaylar ve sloganlarla kutlandı.

Değişim İçin Avukatlar Grubu'nun yönetim kurulu, disiplin kurulu, denetleme kurulu ve TBB delegeleri şöyle:

BAŞKAN ADAYLARI

İstanbul Barosunun yeni başkanı olmak için yarışan 11 aday şöyleydi: 

  • Filiz Saraç (Önce İlke Çağdaş Avukatlar Grubu)
  • Ali Gürbüz (Önce İlke Çağdaş Avukatlar Grubu)
  • Hasan Kılıç (Avukatın Yükselişi Hareketi)
  • Mert-er Karagülle (Değişim İçin Güçlü Baro)
  • Turgay Bilge (Avukat Hakları Grubu)
  • Türkan Kara (Genç Hukuk Hareketi)
  • Abdulhalim Yılmaz (Bağımsız Avukatlar)
  • Hakan Çatak (İstanbul Milliyetçi Avukatlar Grubu)
  • İbrahim Özden Kaboğlu (Değişim İçin Avukatlar)
  • A. Metin Uracin (İstanbul Avukatlar Birliği)
  • Yasin Şen (Bağımsız) (İstanbul/EVRENSEL)
ÖNCEKİ HABER

“Yenidoğan çetesi” skandalı Anadolu'ya sıçradı: Niğde, Sakarya, Kocaeli, Antalya'dan şikayetler

SONRAKİ HABER

Türk-İş mitingine katılan yüz binin üzerinde işçi "Zordayız, geçinemiyoruz" dedi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa