20 Ekim 2024 11:35

İsrail ordusundan Lübnan'ın güneyindeki Dahira'ya sızma girişimi

İsrail ordusu, Lübnan'ın güneyindeki Dahira beldesine yoğun hava saldırısı eşliğinde sızma girişiminde bulundu. Sızma girişimi sırasında şiddetli çatışmalar yaşandığı belirtildi.

Fotoğraf: Murat Şengül/AA

Paylaş

İsrail ordusu, Lübnan'ın Güney vilayetine bağlı Sur kentinin Dahira beldesine yoğun hava saldırısı eşliğinde sızma girişiminde bulundu.

Lübnan resmi ajansı NNA'da yer alan haberde, çevre mahallelere düzenlenen hava saldırıları eşliğinde Dahira'ya sızma girişimi gerçekleştirildiği belirtildi. Bu esnada "İsrail askerleri ile bölgedeki direniş grupları arasında şiddetli çatışmalar yaşandığı" ifade edildi.

Öte yandan İsrail savaş uçaklarının başkent Beyrut'un güneydeki Dahiye'nin Harat Hıreyk ile Hades mahallelerine hava saldırıları düzenlediği belirtildi.

İsrail güçlerinin, ülkenin güneyindeki Meys el-Cebel'deki Et-Taraş Mahallesi'ni yüksek patlayıcılarla bubi tuzağı kurduktan sonra havaya uçurduğu ve Bint Cebel bölgesindeki Blida mezarlığını da buldozerle tahrip ettiği aktarıldı.

LÜBNAN'IN GÜNEYİNE DÜZENLENEN SALDIRILARDA 11 KİŞİ ÖLDÜ

Öte yandan İsrail ordusunun Lübnan'ın güneyine düzenlediği saldırılarda 11 kişinin hayatını kaybettiği bildirildi.

NNA'da yer alan haberde, Nebatiye'nin Kessar Zater Mahallesi'ne düzenlenen saldırıda 4, Sur kentine bağlı Burc Rahhal beldesinde bir eve düzenlenen saldırıda da 2 kişinin öldüğü aktarıldı.

İsrail savaş uçaklarının Sur kentine bağlı Srifa ile Nebatiye'nin Bint Cubeyl ilçesine bağlı Kefer Dunin'e düzenlediği saldırılarda ilk belirlemelere göre 5 kişinin hayatını kaybettiği kaydedildi.

Haberde, her üç saldırıda da yaralananların olduğu aktarıldı. (AA)

ÖNCEKİ HABER

CHP'li Gürer: Sigortalı çiftçi sayısı 460 bin, emekli çalışan sayısı 2 milyondan fazla

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa