20 Ekim 2024 14:17

Özgür Özel: Gerçek sorumlu sağlığı metalaştıran Erdoğan'dır

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, bebek ölümlerine neden olan "yenidoğan çetesi" skandalındaki sorumluluklara işaret ederek hastanelerin kamulaştırılması çağrısı yaptı.

Fotoğraf: ANKA

Paylaş

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, bebeklerin ölümüne neden olan 'yenidoğan çetesi' hakkında, "Bu işe karışan ne kadar hastane varsa, öyle ruhsatlarını askıya aldık değil, bu hastanelerin hepsinin kamulaştırılması lazım" dedi. Mevcut Sağlık Bakanı ile dönemin Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'ya işaret eden Özel, "İki bakanı da atayan kalemin sahibi aynı kişi, gerçek sorumlu Recep Tayyip Erdoğan'dır" ifadelerini kullandı.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Manisa'da gazetecilerin sorunlarını yanıtladı, gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. Özel hastanelerdeki çeteleşme ve yaşanan bebek ölümleri ile ilgili konuşan Özgür Özel, "Ülkeyi yönetenler sorumluluktan kaçamazlar. Bu rezalete bulaşan kim varsa, sadece görevleri icabı bir kusur işlediler diye değil, bunları bilerek, tasarlayarak ve örgüt kurarak ölüme sebebiyet vermek suçundan yargılamak ve bir daha gün ışığına çıkarmamak lazım" ifadelerini kullandı.

"KAMU ADINA EL KONULMALI"

Özgür Özel, şöyle devam etti:

"Ayrıca bu işe karışan ne kadar hastane varsa, öyle ruhsatlarını askıya aldık değil, bu hastanelerin hepsinin kamulaştırılması, bütün varlığına kamu adına el konulup Sağlık Bakanlığı'na devredilmesi lazım.

Olağanüstü Hal ilan edip Meclis'in yetkilerini kullanarak 15 Temmuz darbesine karışan cemaatin tüm varlıklarına, hastanelerine, okullarına, dershanelerine el konuldu. Bugün KHK'ya gerek yok, ana muhalefet partisinin lideri olarak çağrıda bulunuyorum; gelsinler, bu işe kim karıştıysa bütün hastanelerine ve mal varlıklarına kamu adına el koyalım. En ağır tedbiri almamız gerekiyor.

"SİSTEMİN KURUCUSU ERDOĞAN"

Mevcut Bakan'ın sorumlu olduğu konu şu; o günlerde İstanbul İl Sağlık Müdürü kendisi. Haberdar oldukları konudan 19 ay sonra haberdar oluyoruz. Demek ki burada çok ciddi bir ihmal var. O günlerin sağlık bakanı da yeteri kadar bu konunun üstüne gitmediyse o da sorumlu."

"Ama bir tane gerçek sorumlu var. İki bakanı da atayan kalemin sahibi aynı kişi, gerçek sorumlu Recep Tayyip Erdoğan'dır. Onun dışında bütün sorumluların üzerine gidilmeli. Ama onlar tali sorumlulardır, bu ülkede sağlığı bu kadar metalaştıran, sağlık alanında verilen hizmeti ticarileştiren, özel hastanelere yenidoğan yoğun bakımın çok, devlet hastanelerinde az olmasına sebebiyet verilmesi gereken sistem ortada. Bu sistemin kurucusu Recep Tayyip Erdoğan'dır." (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Gazze'de can kaybı 42 bin 603'e çıktı

SONRAKİ HABER

Kanada’da sağlıkta özelleştirme protestoları: Truva Atı hastaneler arasında geziyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa