20 Ekim 2024 17:18

Makedonya madenlerde siyanür ve sülfürik asit kullanımını yasakladı

Makedonya, madenlerde flotasyon veya cevherin işleme süreçlerinin teknolojik bir parçası olarak siyanür ve sülfürik asit kullanımını yasaklayacak değişikliği kabul etti.

Arşiv | Fotoğraf: Evrensel

Paylaş

Makedonya Cumhuriyeti Parlamentosu, gelecekteki tüm metalik hammadde madenlerinde flotasyon veya cevherin diğer işleme süreçlerinin teknolojik bir parçası olarak siyanür ve sülfürik asit kullanımını yasaklayacak mineral hammaddeler yasasındaki değişiklikleri kabul etti.

Mevcut madenler için geçerli olmayan bu yasal değişiklik, farklı siyasi yönelimlere sahip 11 milletvekili tarafından önerildi: DOM'dan Liljana Popovska ve Maja Morachanin, SDSM'den Meri Lazarova, Keti Smilevska, Dime Velkovski ve Sasho Atanasov, LDP'den Goran Milevski ve Ivana Tufegdzikj, Irena Stefoska, Pavle Bogoevski ve Ferid Muhikj gibi bağımsız milletvekilleri değişikliği öneren isimler oldu.

Yasa, geçen yıl 3 Eylül'de gerçekleşen oturumda Parlamento'daki ilk okumada oylama yeter sayısı olmadığı için kabul edilmemişti. DOM partisi, "çevreyi ve vatandaşların sağlığını koruyacak olan bu asil yasa" için beklenen desteğin aksine, bazı milletvekillerinin sessiz bir boykot başlatması nedeniyle hoşnutsuzluğunu dile getirmişti. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

12. Antakya Uluslararası Film Festivali başladı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa