20 Ekim 2024 22:23

Antep Barosu başkanlığını Bülent Duran kazandı

Antep Barosu başkanlığını Şenyaşar ailesi ve Tahir Elçi davalarının avukatı Bülent Duran kazandı.

Av. Bülent Duran | Fotoğraf: MA

Paylaş

Antep Barosu'nun 47’nci Olağan Genel Kurulu’nda yeni baro başkanı Özgürlük için Hukukçular Derneği (ÖHD) Urfa Şubesi üyesi Bülent Duran oldu. Aynı zamanda Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) il yöneticisi olan Duran, 608 oy aldı. Duran’ın en yakın rakibi Melikşah Korkmaz ise 593 oy aldı. Toplam 2 bin 102 geçerli oyun sayıldığı kurulda diğer adaylar İbrahim Ağalın 459, Sevil Koyuncu 189 ve Kenan Polat ise 253 oy aldı. 

ArtıGerçek'ten Sinan Şahin'in haberine göre Bülent Duran, başkan seçildikten sonraki ilk açıklamasında "Ben çok zor bir görevi üstlendim ama ben aday olmadan da yüzlerce avukat arkadaşın en zor durumda yanında oldum. Onun dışında adalet arayan, adalet mücadelesi veren bu kentte ve bu coğrafyada yaşayan herkesin yanında oldum. Avukatlık kanunu bize, mesleğe, meslektaşlara, adalete ve hukuka dair çok büyük bir sorumluluk yüklüyor. Bu yük ağır ama ben baro başkanı olarak sizin emeğinizi ve takdirinizi boşa çıkarmayacağım" diye konuştu.

Emek Partisi (EMEP) Antep Milletvekili Karaca da Duran'ı tebrik etti. Sonuçların belli olmasının ardından X hesabından bir açıklama yapan Karaca, "Değerli yol arkadaşımız, pek çok hak mücadelesinde yan yana olduğumuz avukat Bülent Duran, Gaziantep Barosu başkanlığına seçildi. Bülent Duran ve ekibiyle baronun, Gaziantep halkının adalet, eşitlik, demokrasi mücadelesinde kıymetli bir mevzi olacağına inanıyoruz. Yeni yönetimi tebrik ediyor, başarılar diliyoruz" ifadelerini kullandı. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Hakkari'de elektrik akımına kapılan işçi hayatını kaybetti

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa