21 Ekim 2024 11:42

Buca Belediyesinde işçiler grev kararını astı

Buca Belediyesinde toplu iş sözleşmesi görüşmelerinde anlaşma sağlanamaması üzerine belediye binasına grev kararı asıldı. Uzlaşmaya varılamaması halinde işçiler 12 Kasım’da greve çıkacak.

Fotoğraf: Bahar Emreoğlu/Evrensel

Paylaş

DİSK’e bağlı Genel-İş İzmir 5 No’lu Şube’nin örgütlü olduğu Buca Belediyesinde Sosyal Demokrat Kamu İşverenleri Sendikası (SODEMSEN) ile yürütülen toplu iş sözleşmesi (TİS) görüşmelerinin tıkanması üzerine belediye binasına grev kararı asıldı. Grev tarihi 12 Kasım olarak belirlendi. Devam eden TİS sürecinde 12 kasıma kadar anlaşma sağlanamaması halinde 25 yıl aradan sonra Buca Belediyesinde işçiler greve çıkacak.

Buca Belediyesi önünde gerçekleştirilen basın açıklamasıyla grev ilanı belediye binasına asılırken, basın metnini Genel-İş İzmir 5 No’lu Şube Başkanı Savaş Aras okudu.

Eylemde sık sık “Ya sözleşme masası ya da grev halayı”, “Birleşe birleşe kazanacağız” sloganları atıldı. Öte yandan eyleme Genel İş İzmir şube yönetimleri ve temsilciler katıldı.

Emekçilerin iktidarın her türlü baskı ve kuşatması altında yaşamak için direndiği günlerden geçildiğini belirten Aras, “Bir yandan ekonomik kriz bir yandan kadınlara, çocuklara yönelik artan şiddet sarmalı bir yandan da demokratik hak ve özgürlüklerimizin kısıtlandığı karanlık bir dönemden geçiyoruz. Artan hayat pahalılığı karşısında evimizi geçindirmeye çalışıyoruz. Bu zorluklar altında ellerinden gelse aldığımız nefesten bile vergi alacak bir iktidarla karşı karşıyayız. Biz emekçiler iktidarın ne olduğunu nasıl bir anlayışa sahip olduğunu çok iyi biliyoruz” dedi.

“TEKLİF ETTİKLERİ RAKAMLARLA KENDİLERİ GEÇİNEMEZ”

Yürütülen toplu sözleşme görüşmelerinde TÜİK verilerinin dahi altında teklifle gelindiğini belirten Aras, “CHP Genel Başkanı’nın dediği gibi ‘Tayyip’i üzmeme istatistik kurumu’ yani TÜİK verilerinin bile altında teklifle karşı karşıyayız. Buca’da en düşük ev kirasının ortalama 17 bin 500 TL olduğu bu dönemlerde vermiş oldukları teklif ile bırakın çocuklarımızın eğitimini, gıda ihtiyaçlarını bile karşılayamayız. SODEMSEN'i yönetenlere çağrımızdır gelsinler bize önerdikleri para ile bir ay geçinsinler Buca'da, vallahi de billahi de geçinemezler. Bizler bugün bu alanda işverenimizi yani doğrudan belediye başkanımızı inisiyatif almaya ve tıkanan sözleşmemize müdahale etmeye davet ediyoruz. Aksi takdirde Buca halkı bilmelidir ki yaşayacağınız hizmet eksikliğinin sorumlusu bizler değiliz” diye konuştu.

HEP BİRLİKTE GREVİ ÖRECEĞİZ”

Kendilerine karşı gösterilen tavır, tutum ve teklifler değişmez ise grevin uygulanacağını belirten Aras son olarak, “En iyi bilgimiz işi, mücadeleyi yani grevi hep birlikte öreceğiz. Derdimiz ekmeğimiz, derdimiz insanca yaşayabilecek bir ücrettir. İnsanca bir yaşam istiyoruz” diyerek sözlerini tamamladı. (İzmir/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Sağlık Bakanlığı, kapatılan Reyap Hastanesine "Bebek Dostu Hastane" unvanı vermiş

SONRAKİ HABER

ABD elçisi Lübnan’a gidiyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa